top of page

MEM-Bear en persoonsgerichte zorg


"Wat zal ze dat prachtig vinden"


We Grietje (Grace) van der Heide 🌻 en ik voelde ons helemaal gelukkig. Een prachtige rit door Friesland met onze oude MG die weer voor 't eerst mee mocht met onze ontdekkingstocht. Het was even zoeken naar Menaam een mooi dorp in de gemeente Waadhoeke in de provincie Friesland.


Een heel programma hadden Loes Winkel en Alice Speelman geregeld om te zien hoe vorm werd gegeven aan persoonsgerichte zorg bij Palet, onderdeel van de Kwadrantgroep. Al vroeg waren wij die ochtend in Leeuwarden en kregen daar een ervaring door Jeffrey Meijer en Albertina Riemersma in de escaperoom om te leren over peroonsgerichte zorg. Een heerlijke luch bij de locatie Greunshiem onderdeel van de kwadrantgroep waar dit onderdeel werd gegeven.

Een zeer bijzondere ervaring waar ik later over zal schrijven.


Grietje had al vorig jaar contact gehad met Emanuelle Wetterauw, verpleegkundig coördinator om een MEM-Bear te doneren die door donaties van de SUP 11-City Tour. Omdat we vorig jaar geen instellingen konden bezoeken was dit uitgesteld. Helaas was de bewoonster overleden. Toch wilde wij aan dit huis een #MEMBear schenken.


Een prachtige ontmoeting in een indrukwekkende woonzorgvoorziening. Uitleg over de organisatie van @Belinda Holwerda en Alice. Vriendelijke bewoners en zorgverleners en Bear Janneman die eigenlijk niet weg wilde. Hij kreeg namelijk heel veel 'persoonlijke aandacht'. Een woonzorgvoorziening waar we zeker een keer willen slapen want er zijn hele bijzondere dingen over te vertellen.


MEM-Bear Jenny krijgt een mooie plek. We maakte nog prachtige foto's en laat in de middag reden we huiswaarts.


Dank voor jullie gastvrijheid en de mooie ervaring in de Escaperoom.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page