top of page

Een Topper in de Zorg💛'Meer jongeren in de Zorg!'


'Meer jongeren in de zorg'


In Weidestein, Hoogeveen zijn ze welkom en Rosalie verteld ons waarom. Het oude beeld van een donker verpleeghuis voor zorg aan mensen met dementie is meer dan het klassieke beeld dan aankleden en wassen. Er is veel meer uitdaging. We hoorde het uit de woorden van Rosalie werkzaam in Weidesteyn onderdeel van Zorggroep Treant.


Ik wilde Grietje deze zorginstelling laten zien. Ik was er een aantal jaren niet meer geweest. In mijn herinnering was het een donker huis met donkere gangen en hoopte dat dit anders was. Een man die ik eerder kende op mijn dagbehandeling was hier opgenomen geweest. Ik had hem toen opgehaald met de oude DS en hij vond het geweldig. De herkenning toen was er direct.


Nu wederom de oude DS voor de deur van dit huis en gaf dit vele herinneringen. Al buiten kwamen wij een man tegen die heel enthousiast reageerde. Hij vond de DS geweldig. Toen we hem vroegen naar zijn arbeidssatifactie begon hij te stralen. Hij werkte voor de facilitaire dienst en vervoerde alles binnen de organisatie. Van post tot hoog-laagbedden. Eerst 30 jaar in het tuinonderhoud gewerkt en toen totaal wat anders. Met veel plezier ging hij naar zijn werk. Hij kreeg een 'jij bent mooi kaart 'en bleef naar de auto kijken.


Binnen een hele vriendelijke receptioniste die er nog maar kort werkte maar het heel prettig vond. De entree was helemaal niet meer donker en somber maar heel licht en een winkel en restaurant werden zichtbaar. De receptioniste gaf aan dat dit allemaal veranderd was en het nu heel vriendelijk en naar mijn indruk gastvrij overkwam. Ze bracht ons in contact met de afdeling PG en Rosalie stond ons te woord en vond het prachtig om de afdeling te laten zien. Ook hier een positieve grote verandering. Lichte kleuren en een mooie uitstraling.


Rosalie nam de tijd voor ons en vertelde hoe zij het hier vond. Zelf vind zij het prachtig om in de zorg voor mensen met dementie te werken. Hoopt dat jongeren een keer mee willen draaien en dan zelf zien dat er veel meer uitdaging in zit.


Mensen zoals Rosalie hebben we nodig om het imago sterk te verhogen. Grietje en ik roepen het al veel langer dat zorg niet alleen een roeping is maar dat je enthousiste mensen met kennis en motivatie nodig hebt.


Rosalie hoopt met deze oproep meer jongeren in de verpleeghuissector te krijgen. 'Laat ze maar eens een dagje meedraaien'.


Nou Rosalie jij bent een parel voor de organisatie en we hopen door dit bericht hier aandacht aan te geven.


Later kwamen we langs het kantoor van de facilitaire dienst. Weer twee enthousiaste medewerkers Sterre en Grietje(ook een Grietje!)vertelde enthousiast en met veel passie over de organisatie. Waren juist blij nu met een positief bericht.


Dank aan alle medewerkers
101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page