top of page

We maken mensen blij, is dit werk?

Bijgewerkt op: 10 jul. 2022Meestal zijn Grietje en ik bijna 24 uur bezig met werk of niet. Al pratend vallen we in slaap en als we net even wakker zijn plaatsen we vrijwel dagelijks een bijdrage met een foto of een film en beginnen te praten over... Zo ook vandaag. Ik werd om 6 uur wakker en kon niet meer slapen en begon met het maken van deze bijdrage. Wist niet welke kant het op zou gaan. Vannacht om 0.00 waren we begonnen met een opzetje voor ons nieuwe JGMagazine. Veel ideeën kwamen naar boven en eigenlijk wilde we niet stoppen.


Wat is werk en wat niet. We zeggen tegen elkaar dat we even niet over de zorg en welzijn praten en het blijft dan stil. Wat is werken in de zorg eigenlijk? En kun je zorg van welzijn scheiden. Toen we een eigen woonzorghuis hadden was ik er ook altijd mee bezig. Is werk als je er een vergoeding voor terugkrijgt? Nou dan zijn Grietje en ik niet vaak aan het werk. Op Google vind ik bij werk "dat wat gedaan moet worden" In de betekenis van arbeid word het in 776 aangetroffen. In de hulpverlening is het vaak moeilijk aan te geven wat nu bij zorgen voor hoort. Ik merkt regelmatig dat zorgverleners een gesprek of iets drinken met iemand niet als werk zien. Misschien is rust naast iemand wel het belangrijkste wat je kunt doen om iemand te helpen.


Wat is werk precies als je iets doet met plezier? Hoort plezier bij werk? Denken over oplossingen is dit werk of moet je altijd actief bezig zijn? Mag je tijdens het 'werk' in een zorgvoorziening rustig naast een bewoner gaan zitten en een eigen spannend boek gaan lezen? Lekker buiten zitten of wandelen met een bewoner/zorgvrager is dit werk?


Toen ik deze film weer terugzag vond ik het een prachtige film.


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page