top of page

Over ons

Home    -    

5DIV9146_edited.png
Grietje krijgt een knuffel en kus

Wij als inpirators en verbinders hebben een visie/ droom dat over 15 jaar  de waardigheid en respect  voor alle betrokkenen zoals management, zorgprofessionals, bewoners van woonzorgvoorzieningen en mantelzorgers de normaalste zaak in deze sector is. 

Onze missie is bewustzijn creëren in onze samenleving waarbij we laten zien dat er daadwerkelijk mooie en inspirerende voorbeelden en verhalen zijn in de zorgsector. Goed nieuws is nieuws en dit verspreiden we door middel van ons JG Magazine.

JAN

“Op 20 jarige leeftijd ging mijn hart al uit naar iets in het zorg verlenen.  Mijn opleiding was gericht op techniek. Ik was druk doende in de marketing en was commercieel medewerker. Ik begon later met de opleiding voor verpleegkundige in de psychiatrie.

Deed verschillende opleidingen op HBO niveau en koos voor het ambulant werk in de zorgverlening. Begonnen bij zorginstelling Parnasia in Den Haag en 1990 verhuisd naar Drenthe.  Heerlijk om hier te wonen en mijn werkgebied was een groot deel van Overijssel. Ik vond iedere dag een feest om naar het werk te gaan. In 2005 een speciale dagbesteding voor mensen met dementie opgezet samen met familie.

Na 7 jaar was het tijd voor een kleinschalige woonvoorziening Huize Wezup.  Huiselijkheid, beweging, vooruitzien en Leven. ” Huiselijkheid, Beweging, vooruitzien en Leven. 1 november 2021 hebben wij Huize Wezup verkocht aan een man met dezelfde visie en motivatie. JanGrietje is opgericht om onze kennis te verspreiden en juist de zorgmedewerkers te ondersteunen. Samen met grietje, mijn partner zoeken wij naar de mooie voorbeelden in en buiten de zorg.   

GRIETJE

“Al mijn hele leven hielp ik mensen zonder dat ik daar echt bewust van was. Vele omzwervingen over de wereld en in verschillende beroepen (van de detailhandel., groothandel, lasprojecten, groot rijbewijs, bouw in Spanje, fotograaf, hoofdagent en rechercheur) heb ik gemaakt om dan uiteindelijk in de mooie zorg uit te komen. Anderen helpen zit in mijn hart en dit werd me pas echt duidelijk toen mijn moeder met frontotemporale dementie werd gediagnostiseerd.

Het project 13 Mooi Mensen is ontstaan. Eerst als fotografie project toen met mijn boek 13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden (vóór mensen met dementie) en toen de MEM-Bear. Hiermee wil ik laten zien dat de dementie niet alleen maar verdriet betekent maar dat je ook onbetaalbare momenten kan maken.

Door filmpjes met mijn moeder te plaatsen kreeg ik veel positieve reacties van “wow, wat jij doet is zo bijzonder.” Daar schrok ik erg van want ik laat alleen maar zien dat ik mijn moeder respecteer en waardeer om wie ze is. Ik zie een mooie vrouw met dementie, ik zie haar als mens. Dit blijkt toch iets bijzonders te zijn in de samenleving maar ook nog in de zorg. Toen ik Jan ontmoette raakten we niet meer uitgepraat, we hadden dezelfde visie en 1,5 jaar later werd JanGrietje.nl opgericht om nog meer mensen te inspireren en te verbinden in alle lagen van de zorg. 

Robbins Madanes Coach keurmerk

publicaties & links

Overige publicaties zijn te vinden:

 

Prijzen en nominaties:

Ook zijn wij te horen op:

bottom of page