top of page

Zie de mens achter de ziekte dementie'Mijn moeder is geen dementerende maar heeft de ziekte dementie'


Voor een zaal van zeker 1000 mensen sprak Grietje van der Heide deze woorden uit. Direct in het eerste filmpje bij de opening van het congres #WaardigheidenTrots werd dit genoemd. 'Liefdevolle zorg voor onze ouderen" was het thema. Een luid applaus kreeg ze. Liever had Grietje gehad dat ze daar niet hoefde te staan.


Nog steeds horen wij regelmatig over patiënten en die verschrikkelijk ziekte. We worden er verdrietig van. Natuurlijk is de ziekte dementie voor alle betrokkene ingrijpend maar zie de mooie kanten ervan. In de trailer 'Wat ik niet vergeet' , die vele keren gezien is, willen de makers hiervan juist de positieve dingen laten zien ondanks de verschillende emoties. Gisteren waren we bij Mem in haar nieuwe woonzorg voorziening Veld-Zicht en wat zagen we een gelukkig mens. Wat een liefdevolle zorg voor niet alleen de bewoner maar tevens voor ons als familie. Het lijkt of zij dit als haar huis gaat zien. Bij het afscheid gaf #Mem aan 'Mooi dat jullie er waren en kom je weer bel even' Ongelooflijk hoe zij weer opknapt. De sociale benadering is zo belangrijk voor mensen met dementie.


We zien dat #relatiegerichtezorg veel belangrijker wordt dan persoonsgerichte zorg. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat we de mens zien!


Doet u mee??


Voor meer mooie voorbeelden die betrekking hebben op de zorg zie ons JGMagazine308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page