top of page

Vrijheid


De 1e nacht zonder Grietje😌 Onze zielen blijven verbonden maar toch is het vreemd. Mijn ziel is zeker in de war. Grietje is met Xana, haar dochter op pad geweest gisteravond naar 'het Zwanenmeer' een balletvoorstelling. Blijft bij haar dochter slapen. Een soort van vriendinnendag en heerlijk even met z'n tweeën. Mooi dat ze dat kan doen. Grietje is een prachtige moeder en we zijn trots op wat Xana al bereikt heeft.


Een nachtje dus alleen in een Vinkeveens motel want vandaag moet de DS naar de citroëngarage in Amsterdam.

Het dak maken zij weer waterdicht bij de randen. Elke keer een douche bij het rijden na een regenbui is wel lekker in de zomer maar niet in de winter. En de DS mag mee naar Zweden. Een specialistisch klusje voor een pracht bedrijf.


Vrijheid een ruim begrip. Ik ben vrij om de dingen te doen die ik wil🤔.

Een middagje naar het Singer Laren museum nadat ik Grietje had weggebracht. Een mooie tentoonstelling ' LA GRANDE BLEUE. SCHILDERS VAN DE MÉDITERRANÉE' De kunstenaars voelden zich vrij om naar het zuiden te reizen. Mooie kleuren en zeker de kleur blauw. Mijn lievelingskleur.

William Singer verhuisde begin 1900 juist naar het noorden, Noorwegen. Hij vond de natuur en vrijheid daar geweldig en was graag alleen.

Ik kocht een kaart met de beeltenis van zijn vrouw Anna die het museum heeft opgezet. De kaart viel op. Bij de kassa vroeg een vrouw of ik het boek al had gelezen. Met een glimlach vertelde ze dat er pikante details in stonden. Ik werd nieuwsgierig naar het boek😊


Ik stond gisteravond op het balkon en een klein meisje kreeg een reddingsvest om van haar moeder. Ze begon te krijsen en werd in het bootje gezet. Het krijsen hield niet meer op en bleef luid doorgaan. Zelfs toen ze achter het groen verdwenen waren hoorde ik het nog. Hoe zou het kind zich nu voelen? Haar vrijheid werd nu al ontnomen.


Dan maar hardlopen en eerst Grietje een berichtje sturen dat ik van haar hou😘

Veel water en grote huizen waren er te zien toen ik ging hardlopen


Het viel mij op dat er bijna overal grote hekken stonden rondom de huizen.

Slagbomen om achter te parkeren en borden wat allemaal niet mocht.

De deuren van zorginstellingen gaan open om mensen het gevoel van vrijheid te geven.


Voelen deze huisbewoners zich vrij achter een hek en waar zijn ze zo bang voor?


Tijdens het rennen gaan mijn gedachten terug naar Zweden. De vrijheid daar is in alles te voelen. Open huizen en schuren en er is vertrouwen in de mens.

Meren stil en overal kun je zo bij zonder te betalen. Geen afgesloten parkeerplekken om bij het meer te komen


Wat is er in Nederland gebeurt?


Wat verstaan we nog onder vrijheid?


Vanmorgen een mooie rit zoeken om de files te ontwijken naar Amsterdam.

Gelukkig ga ik Grietje weer ophalen vandaag en maak er een mooie dag van. Het is stil zonder haar😘 Ik mis haar💛

121 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page