top of page

Verborgen schatten in Zweden

"Ik heb heerlijk geslapen"


Het was een kort nachtje geweest. Om 1.00u liepen we buiten om het Noorderlicht te vangen. Helaas was het ons te slim af. Een prachtige lucht met maan en bomen die afstaken tegen een donkerblauwe lucht.

We werden er stil van en het werd nog stiller om ons heen. Grietje liep wat verder

Om 6 uur stond ik buiten om houtjes te hakken voor de vedspis. Van een aantal takken maakte ik een hoop zodat we deze konden gebruiken voor de stookplaats. Een grote glimlach en een zoen kreeg ik van Grietje toe ik met mijn ontbijt binnenkwam en haar wakker maakte.

Een ontbijt met veel liefde gemaakt deed het goed. Wat kunnen kleine dingen een grote betekenis hebben. De waardering die ik kreeg voelde zo goed aan. Aandacht geven aan de geliefde personen hoort bij de kenmerken van een Bluezone.


Ik ga steeds meer geloven in onze eigen Bluezone hier in Zweden. Bij de kenmerken van een bluezone zou ik daar Kunst aan toe willen voegen.


Op de meest bijzondere plekken vinden wij hier prachtige kunstvoorwerpen met een bijzondere voorgeschiedenis.

Grietje vond gisteren een heel klein schilderijtje van een bekende artist die haar werk veelal in Parijs uitvoerde. We waren sterk onder de indruk dat wij dit unieke werkje van 40 jaar oud vonden in een klein stadje hier in Zweden. Als wij dit werkje op een veiling brachten zou het zoveel kunnen opbrengen dat wij stil konden gaan leven.

Een oude mand in een oude schuur


Grietje heeft haar passie weer hervonden en zo enthousiast aan het fotograferen van bijzondere kunstvoorwerpen in de natuur.


De prachtige foto's gaan een mooie plek krijgen in ons 5e JGMagazine. Ik mag de verhalen schrijven. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Zweeds.


Vandaag gaan we verder met het brandhout zagen en kloven.


Een bra dag

Hejdå65 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 kommentarer


Ukendt medlem
6 dagen geleden

Zo te horen valt er veel leuks te ontdekken in Zweden, komt ook door de meer behoudende status van mensen en bijzondere oude dingen , dat is me ook al opgevallen , maakt alleen nog leuker. Ja weet zeker dat er veel is te vinden, zelfs van mijn gading op het oude Benzen gebied.

Fijn dat het ook goed gaat met Mem.

Synes godt om

Ukendt medlem
13. maj

Dank je wel .Fijn dat het goed gaat met Mem.

Synes godt om

Ukendt medlem
13. maj

Geweldig mooie foto, geweldig zo te zien.

Synes godt om
Ukendt medlem
13. maj
Svarer til

Dank je wel.

Synes godt om

Ukendt medlem
13. maj

Waauw wat mooi!!!

Synes godt om
Ukendt medlem
13. maj
Svarer til

Dank je.

Synes godt om

Ukendt medlem
13. maj

Heerlijk nestelen en rondstruinen.En tja,dat noorderlicht ook hier niet kunnen vangen via een foto. Stond in alle rust met fotocamera, maar helaas.Wel kwam er een buurtbewoner daar kijken wat ik aan het doen was.Heel dapper,want er gebeurden nogal wat rare dingen op dat streekje daar.

Fijne dag en vind nog maar meer kunstschatten.Hoe gaat het met Mem??


Ik stond voor een sloot en dit was het resultaat.

Synes godt om
Ukendt medlem
13. maj
Svarer til

Prachtige foto Ans. Met Mem gaat het weer bijzonder goed. Gelukkig maar.

Synes godt om
bottom of page