top of page

Mijn moeder had hier graag gewoond

Bijgewerkt op: 20 apr. 2022Mijn moeder was vaak bang 's nachts. De zorginstelling waar mijn moeder verbleef deed de deur van die afdeling dicht en niemand van de zorg was daar meer. Niemand hoorde haar toen zij 's nachts viel. Uren heeft ze daar gelegen. Vanaf dat moment had ik de drive om de goede voorbeelden in de zorg te zoeken. Ik wist dat het kon met mijn eigen zorg woonvoorziening.


We hebben heerlijk geslapen in de prachtige kamer. We kregen een lopend buffet en Grietje en ik aten gezellig met de bewoners. Er stond weer een top team onder leiding van Joyce. Tijdens de maaltijd stond er rustige muziek op. De zorgverleners waren ontspannen en de mensen die op waren kregen aandacht. Er werd zelfs al op de muziek gedanst. De mensen vonden het leuk dat wij er nog waren. Alles ging spontaan en aan twee tafels werd er gegeten. De mensen werden zoveel mogelijk gestimuleerd om het zelf te doen. Grietje en ik hadden leuke gesprekken aan tafel. Het leek alsof ik weer in mijn eigen woonzorgvoorziening was. De goede zorg die hier gegeven werd herkende ik.


Ik had een heel gesprek met een mevrouw die vertelde over Bodegraven waar zij gewoond had. Later gingen wij mee om het schilderij te zien van haar ouderlijk huis. Een mooie oude boerderij. Soms voelde zij zich even verdrietig omdat ze zoveel mensen was kwijtgeraakt. Ze gaf aan hier prachtig te wonen en dat ze allemaal zo vriendelijk waren. Dat geluid hoorde we meer en konden het ons voorstellen. Een deel van de groep ging naar de markt en anderen lekker buiten zitten. Grietje had een gesprek met een vrouw die moeilijk uit haar worden kon komen had. Grietje had het geduld om naar haar te luisteren. Ze zag al duidelijk een verbetering. Ik vond het prachtig om te zien hoe gemakkelijk Grietje meehielp in de zorg. Zij is een natuurtalent! We hadden moeite om weg te komen. Het voelde zo goed. Bij het afscheid vroegen een aantal bewoners of we weer terug wilde komen. We gaan dit zeker doen. Een vrouw die buiten zat was helemaal verrukt van de oude DS. Ze riep; 'jullie moeten ermee naar Parijs'. Dat gaan we zeker doen.


We reden daarna langs de Vecht naar Weesp, Nederhorst Den Berg, Kortenhoef en Breukelen. Allemaal prachtige plaatsen op de Floris V route. Helaas konden we onderweg bij een zorginstelling voor mensen met dementie niet binnen kijken. Dat was de 2e keer al. We moesten eerst een afspraak maken. Jammer want wij waren nu onderweg. Ik zou trots zijn om mijn zorginstelling te laten zien.


Vandaag gaan we eerst naar Rotterdam om ons hopelijk ons Proefexemplaar van het JG Magazine op te halen als het klaar is. Daarna richting Kaatsheuvel en worden verwacht door Angela Rokveen van Zorggroep Elde Maasduinen. We zijn zeer benieuwd! We zoeken daarna nog een slaapplaats op weg naar Bergen op Zoom.

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page