top of page

Kamperen in Muiden
"Zijn jullie al naar Parijs geweest"


Een aantal bewoners van het huis herkende ons direct. In april waren we hier bij 'wonen bij september' in Muiden geweest. We hadden meegewerkt en in de logeerkamer geslapen. Een prachtig onvergetelijk bezoek.


"Jullie waren toen ook met die oude wagen"


Grietje en ik waren verbaasd dat we toen indruk hadden gemaakt. Geheugeklachten leken ver weg. Wederom blijkt weer dat als je aandacht geeft aan mensen met dementie zij veel beter gaan presteren.We waren op uitnodiging van Estelle Dabekausse, leidinggevende van dit mooie huis. Zij had samen met het team een camping georganiseerd voor alle bewoners, familie en betrokkenen.


Een prachtige plek achter de Camper van Estelle die zelf ook bleef slapen. Enthousiaste medewerkers, tentjes, muziek, ballen, luchtbedden, vrolijke mensen in 'campingsmoking' Een kleurrijk geheel waar de bewoners zichtbaar van genoten.We speelde badminton en gooide ballen in de groep. Erik Scherder zou helemaal trots zijn want iedereen was in beweging.


De auto maakte indruk en kinderen en bewoners wilde hem zien. De dame die ons herkende van de auto mocht in de oude DS zitten en genoot zichtbaar. Zij vertelde over haar echtgenoot die ook gek was geweest van dit merk. Hele verhalen over haar reizen.
We spraken met bewoners, familie,verwantenraad en hielpen de medewerkers.


In de avond zaten we na te praten onder de luifel bij de Camper van Estelle onder het genot van een hapje en een drankje.Een zeer groot compliment voor Estelle en haar team die er weer een onvergetelijke dag voor iedereen van hebben gemaakt.


Dinsdag slapen we weer in de tent op ouderenlandgoed Grootenhoud in Brabant op uitnodiging van Francien van de Ven.


Ik lig in het kleine tentje en buiten is alles vochtig. Straks een lopend buffet samen met de bewoners. Weer een mooi voorbeeld hoe mensen met dementie in 't zonnetje worden gezet en er asndacht is voor de bewoners. Het leefplezierplan op en top. Een pluim voor Estelle die een ongelofelijke energie heeft en alles eraan doet om iedereen naar 't zin te maken.

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Commentaires


bottom of page