top of page

Toptalent gevonden in ons Talanghuset

"Wat is dit prachtig, heb jij dit gemaakt?"

Grietje liet mij vannacht een kunstwerk zien waar ik diep onder de indruk van was. Samen waren we midden in de nacht aan het schilderen op een gezamenlijk doek. Een hele uitdaging om je aan te passen aan de ander. Te reageren op kleuren, vormen en gedachten. Het resultaat is bijzonder, verrassend en uniek.


De oude schilderskist van Grietje haar opa ging open en mijn verbazing werd steeds groter. Het talent heeft zij duidelijk van hem overgenomen. Er kwamen een paar stukken te voorschijn die ik nog niet gezien had. Haar paard alleen in houtskool was zo bijzonder en vol van emotie.


We lijken onze talenten te vinden in ons eigen Talanghuset. Na een dag hard werken aan de renovatie van ons huisje en buiten in ons 'landgoed' besloot ik om Sverige våfflor (zweedse wafels) te gaan maken op ons open vuur buiten.

Met hout wat buiten lag van de vorige bewoner maakte ik een prachtig vuurtje op onze stookplaats. Toen het donker werd verplaatse ik het ijzer naar binnen op de vedspis en kwamen er heerlijke våfflor. Een nieuw talent is geboren.


Vandaag gaan we samen onze nieuwe zaag uit proberen. De tijd gaat alweer dringen. De winter is zo terug.


Mocht jezelf enthousiast zijn geworden en het geluk ervaren.


Meld je aan voor een Talanghuset week bij JanGrietje. Zeer individueel en vele ervaringen rijker. Bij ons word je talent zichtbaar.


Hejdå

111 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 Comments


Unknown member
Apr 26

Toptalent is er helemaal daar bij jullie, vooral als ik Grietje zie met de kettingzaag om het hout in stukken te zagen. Meestal is dat mannenwerk en dan stelt Grietje ook nog vast dat ze de ketting er andersom op moet plaatsen zodat deze in de goede richting draait. Maar ik vind het een topprestatie hoe Grietje met de boomstammen aan het zagen is, ja Jan het talent in huis. Zie jouw al achter de grote kruiwagen staan en lopen om de blokken op te stapelen onder het afdak voor het drogen. Dat is pas echt samenwerken. Ik zou er eveneens niet voor weg lopen om te gaan zagen als het moet, waarom niet? Misschien Ans?

Beetje LOL moet kunnen,…

Like
Unknown member
Apr 26
Replying to

Maar Ans, Jan ontbreekt nog met het houtzagen op de foto, ik had eigenlijk verwacht dat hij ook nog eens kan laten zien dat hij zagen kan met de kettingzaag. Maar dan moet de ketting de goede richting uit draaien. Maar Ans ik had niet anders verwacht Ans, je bent ook die duizendpoot die alles kan. LOL.

Like

Unknown member
Apr 25

Nou inderdaad samen dat toptalent, alleen al die mooie schilderijen doen zijn al dat mooie resultaat. Toen ik dat paard zag moest ik direct aan Mem denken, tja ze was groot geworden met paarden, dat zijn die mooie bijzondere dingen van het leven, zie het ook nog graag.

Like

Unknown member
Apr 25

Dankjewel voor je mooie reacties en prachtige foto. Geniet van de natuur😊

Like

Unknown member
Apr 25

Wat prachtig.En samen aan een schilderij werken.Tijdstip iets minder,maar toch.Heel bijzonder.

En idd zorg dat je hout gezaagd en gedroogd is. Je wilt niet in de kou zitten straks.


Hier wind,zon,regen,hagel en wolken. Maar de natuur is prachtig.

Fijne dag.

Like
bottom of page