top of page

Ik wil naast de bewoners en naast de medewerkers staan!


"Dat de bewoner en medewerker zich veilig en gezien voelt"


Een vriendelijk dame bij de receptie, een mooie ruimte waar wij mensen horen zingen. Een accordeon en leuke gezellige zitjes waar medewerkers aan het werk waren of bewoners zaten te genieten. Zo wil ik wel wonen.


Aan de muur een kleurijk bord met 'Samen staat we sterk'


Een uur ervoor lagen we nog in het koude kanaal bij Langeweg. Een leuke tent op een bijzonder plekje vlakbij Fijnaart.

Tijdens onze Floris V route in april kregen we hier al een rondleiding aangeboden door woonzorgcentrum Fendertshof onderdeel van Surplus. Een heerlijke lunch en een boeiend gesprek met Lydia Smits.


Lydia had aangegeven dat we altijd welkom waren. We bemerkte dat dit geen loze woorden waren. Een hartelijke ontvangs door Jenny Heijstek, een gepassioneerde zorgmanager die ons direct een kopje koffie en thee aanbood.


Voor Jenny is het belangrijk dat zorgen op een manier waarbij mensen hun eigen regie blijven behouden. Dat de bewoners kunnen en blijven doen wat ze altijd gedaan hebben. Eigenlijk een onderdeel van het leef- en werkplezierplan. Medewerkers die het fijn vinden om daar te werken en dat ze een stukje eigen regie kunnen pakken. Niet dat je hier moet werken maar wil werken.


Een mooie visie op zorg hoorde wij en een organisatie die al een eind op weg is in de verandering om het zo goed mogelijk te doen voor de medewerkers en de mensen die er wonen.


In september is er een vitaliteitsweek en we spraken over onze teambuildings, inspiratiesessies die net even anders zijn met het oog op vitaliteitsbeleid. en er prima in zouden passen.


Jenny dank dat je de tijd nam om ons te ontvangen. Wat een gastvrijheid en hospitality. Hier vinden we een huis waar aandacht is voor de mens.


In september hopen we hier zeker terug te komen en deel uit te maken van deze mooie vitaliteitsweek.96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page