top of page

Het dorp is boos op mij😌
Ik lag in bed en hoorde mijn vader tegen mijn moeder zeggen" in het dorp beneden zijn grote overstromingen. Verschillende huizen zijn ondergelopen en een aantal auto's zijn door de stroom meegenomen".


Ik was 6 jaar oud en we waren op vakantie in Luxemburg met de tent. Het regende hard en mijn vader en moeder hielden de tentstokken vast zodat we niet de lucht ingingen. Ik lag te bibberen in bed. Het was allemaal mijn schuld dat de huizen waren ondergelopen. Wat zouden de mensen uit het dorp boos zijn op mij als ze dit wisten. In de middag had ik samen met andere kinderen met stenen een dammetje gebouwd en een klein stroompje op de berg de andere kant op laten lopen. In mijn gedachten was het stroompje richting het dorp gelopen en had deze de ravage aangericht. Ik durfde het mijn vader niet te zeggen. Nog steeds als ik een beekje, waterval of snelstromende rivier zie heb ik de neiging om een dammetje te bouwen. Ik durf het niet en bang dat er weer iets vreselijks gebeurt.

Grietje roept wel eens dat als we een beek of water al in de buurt vinden wij een dam gaan bouwen🤢.


Ik slaap er niet van. Mijn ouders heb ik nooit verteld dat het door mij kwam. Ik durf het Grietje ook niet te vertellen. Hebben jullie dat ook wel eens gehad dat je als kind iets gedaan hebt en het nooit durfde te vertellen?


Nu is het zover en vindt het prachtig dat we een echte snelstromende beek en watervallen in de buurt van ons huisje hebben.

Toch bekruipt de angst dat Grietje vraagt om mee te gaan bouwen🙊


We hebben een prachtige wandeling gemaakt gisterochtend. Mooie uitzichten en echte stilte. Wat een prachtig land is Zweden toch.

Soms hardlopend en dan weer wandelend. De bergen af ging feilloos maar erop liepen wij te hijgen als een paard. We moeten weer werken hier aan onze conditie voor de bergen.

We liepen in het dal en probeerden ons huisje wat verscholen lag in het bos te vinden aan de andere kant op de berg.

We kwamen Henrik tegen met zijn zoontje Wilfred. Zij wonen daar prachtig langs het stroompje. Zijn vrouw wil ons Zweeds leren.

In een verlaten bos ontdekten we een oldtimer.

Een oude wagen die al jaren geleden was achtergelaten.Weet iemand welk model en van welk jaar deze oude wagen is?

We gaan hem ophalen. Een leuk klusje voor in de winter.


Een fine dag


Jan Grietje💚💛


223 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

8 comentários


Membro desconhecido
08 de ago. de 2023

Ach Jan, zo'n mannetje van 6 jaar die zich dat in z'n hoofd haalt, hoe zielig. Ik hoop dat je voor jezelf van binnen op latere leeftijd dat wel gecorrigeerd hebt in jezelf.. Maar het is bekend fenomeen.

Bijv. Pap en mam hebben ruzie en en de kinderen denk : dat is mijn schuld.. Zo verdrietig.

Curtir

Membro desconhecido
06 de ago. de 2023

Jaren geleden leende ik mijn vader’s auto toen ik nog thuis woonde en in het laatste jaar op het MEAO zat. In de zomer van 1989 had ik mijn rijbewijs op Curaçao gehaald en in de herfst van het jaar daaropvolgend gingen mijn ouders op vakantie terwijl het Antilliaanse rijbewijs ondertussen voor een Nederlandse ingewisseld was. Op een avond ging ik naar een discotheek in Nieuwkoop waar ik een gezellige tijd met vrienden had en in de kleine uren van de volgende morgen ging ik naar de auto toe om naar huis te rijden. Het parkeerterrein was bomvol en de rest van de auto’s waaronder die van mijn vader waren daar buiten om heen geparkeerd. Tot mijn verbazing was er…


Curtir
Membro desconhecido
07 de ago. de 2023
Respondendo a

Mooi dat je vader nog auto kan rijden. Een Renault 4 vond ik wel een grappige auto. En hele praktische wagen. En de Renault 16 vond ik een prachtige wagen alleen het duiveltje roest was daar sterk bij aanwezig.

Ik heb ooit een Renault 18 gekocht langs de weg. Het ding reed niet harder dan 80 en maakte zoveel lawaai. Bleek van een zigeuner te zijn waar ik hem van gekocht had. Men waarschuwde mij om er niet mee terug te gaan. Dan had ik dit waarschijnlijk niet meer kunnen schrijven haha. In het kamp woonde de zigeunerkoning en was een aardige vent maar je moest hem niet boos maken. Ik heb de auto snel verkocht, langs de weg 😁en…


Curtir

Membro desconhecido
06 de ago. de 2023

Tja jullie hebben de B Ascona van Opel gevonden, eind jaren 1978 tot begin jaren 80 zo vind weer iets.


De vele regen van vandaag doet me ook aan het zuiden van het Nederland denken, volle rivieren die kunnen overstromen. Het gebeurd steeds weer maar het is vandaag volgens mij goed gegaan. Het is belangrijk geworden om droge voeten te houden en wonen op een plaats waar het water geen overstroming kan veroorzaken

Curtir
Membro desconhecido
06 de ago. de 2023
Respondendo a

Mooi dat je meedenken. Ik wist dat jij met een

betrouwbaar antwoord zou komen. Inderdaad eind 70 of begin 80. Er zat nog veel kunststof aan en dat hadden ze in die tijd. Heb jij nog een Opel gereden Jan?


Het regent nu behoorlijk hier. We zitten op een berg dus alles loopt eraf!


Curtir
bottom of page