top of page

Het dorp is boos op mij😌
Ik lag in bed en hoorde mijn vader tegen mijn moeder zeggen" in het dorp beneden zijn grote overstromingen. Verschillende huizen zijn ondergelopen en een aantal auto's zijn door de stroom meegenomen".


Ik was 6 jaar oud en we waren op vakantie in Luxemburg met de tent. Het regende hard en mijn vader en moeder hielden de tentstokken vast zodat we niet de lucht ingingen. Ik lag te bibberen in bed. Het was allemaal mijn schuld dat de huizen waren ondergelopen. Wat zouden de mensen uit het dorp boos zijn op mij als ze dit wisten. In de middag had ik samen met andere kinderen met stenen een dammetje gebouwd en een klein stroompje op de berg de andere kant op laten lopen. In mijn gedachten was het stroompje richting het dorp gelopen en had deze de ravage aangericht. Ik durfde het mijn vader niet te zeggen. Nog steeds als ik een beekje, waterval of snelstromende rivier zie heb ik de neiging om een dammetje te bouwen. Ik durf het niet en bang dat er weer iets vreselijks gebeurt.

Grietje roept wel eens dat als we een beek of water al in de buurt vinden wij een dam gaan bouwen🤢.


Ik slaap er niet van. Mijn ouders heb ik nooit verteld dat het door mij kwam. Ik durf het Grietje ook niet te vertellen. Hebben jullie dat ook wel eens gehad dat je als kind iets gedaan hebt en het nooit durfde te vertellen?


Nu is het zover en vindt het prachtig dat we een echte snelstromende beek en watervallen in de buurt van ons huisje hebben.

Toch bekruipt de angst dat Grietje vraagt om mee te gaan bouwen🙊


We hebben een prachtige wandeling gemaakt gisterochtend. Mooie uitzichten en echte stilte. Wat een prachtig land is Zweden toch.

Soms hardlopend en dan weer wandelend. De bergen af ging feilloos maar erop liepen wij te hijgen als een paard. We moeten weer werken hier aan onze conditie voor de bergen.

We liepen in het dal en probeerden ons huisje wat verscholen lag in het bos te vinden aan de andere kant op de berg.

We kwamen Henrik tegen met zijn zoontje Wilfred. Zij wonen daar prachtig langs het stroompje. Zijn vrouw wil ons Zweeds leren.

In een verlaten bos ontdekten we een oldtimer.

Een oude wagen die al jaren geleden was achtergelaten.Weet iemand welk model en van welk jaar deze oude wagen is?

We gaan hem ophalen. Een leuk klusje voor in de winter.


Een fine dag


Jan Grietje💚💛


221 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page