top of page

Geluk in Zweden


'You are brave'


Een Zweedse man op de parkeerplaats in Skärhamn vond het heel moedig dat wij helemaal naar Tjörn in Zweden met de oude DS waren gereden. Toen hij hoorde dat we nog 300 kilometer naar Värmland moesten viel zijn mond open. Hij vond het een prachtige auto. Toen we hem onze andere oldtimer, de Austin Healey lieten zien kwam hij niet meer bij van verbazing. Het was zijn droomauto. We gaven hem een 'jij bent mooi kaart'. Hij leek helemaal gelukkig. Hij was bescheiden en wilde de kaart aan zijn vrouw geven.


We hebben twee prachtige bezoeken gebracht aan heel bijzondere woonzorg organisaties. Maar hierover later in een andere blog meer.


Vanaf Tjörn was het nog ongeveer 5 uur rijden. Wegen waar je meestal niet harder mocht dan 80 km per uur. Een prachtige route met uitzichten op bossen en meren. Soms de angst dat er een wild over zou steken. Je hoort hier regelmatig dat het mis gaat. Zeker als je tegen een Älg aanrijdt. Zelfs mensen die daardoor dodelijk verongelukt zijn.


We kregen een verrassing bij de laatste kilometers omhoog naar ons huisje. Vier Elanden (Älg) zagen we vlak bij een aantal woningen lopen. Twee liepen vlak langs de weg.Het blijft steeds een uniek moment als je deze prachtige grote beesten ziet.


Aangekomen bij ons huisje overviel de rust en stilte. Een prachtige natuur die net aan het bijkomen was van de winter. Hier en daar probeerde een bloemetje tevoorschijn te komen. Het was vreemd om warmte te voelen op de extreme kou van twee maanden geleden.


Gisteren zijn we heerlijk in de tuin aan de gang gegaan. Het was prachtig weer. Een blauwe lucht en bijna 20 graden. Een paar auto's zagen we op de weg rijden en geen mensen verder gezien.


Het water uit de bron zag er weer fantastisch uit. Veel vogels en het baardmos in de bomen.


We zijn heel gelukkig en voelen ons weer thuis.136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page