top of page

Elke dag een glimlach🙂

Grietje en ik keken elkaar na het eten aan en ik kreeg de mooiste glimlach die ik nog nooit gezien had. Het begin van een verhaal.


We dachten allebij terug aan vorige week maandagavond. Het hele land stond vol files en daar hadden we geen behoefte aan. Een parkeerplaats aan het heidegebied vlak bij Woudenberg. Een picknickkleed, stokbrood, salade en de oude oldtimer.

Een man kwam langs en zag ons zitten. Eerst begon hij over de oldtimer. Hij had zelf ooit een MG gehad. We raakten in gesprek en hij hield niet meer op met praten. Hij vertelde over zijn ouders, kinderen, zijn vrouw en zichzelf. Zijn zorgen en het zorgen voor zijn dochter die een zware ziekte had. Ik bood hem nog een stuk stokbrood aan maar dat was niet nodig. Na ruim een uur nam hij afscheid en vond ons lieve mensen. Het gesprek had hem goed gedaan. Van het hardlopen was niets meer gekomen. Mantelzorg met een eigen bedrijf blijft zwaar. Het lijkt wel of wij mensen aantrekken die hun verhaal kwijt willen.


Een man die wij kennen loopt al jaren zijn partner en dochter te verzorgen. Hij heeft een eigen bedrijf en tussendoor moet hij alleen thuis de zaak draaiende houden. Een bijna onmogelijke opgave. We boden hem aan om evt. te helpen maar daar wilde hij niets van horen. Op dit moment ligt zij in het ziekenhuis.


Wees zuinig op onze mantelzorgers!


Afgelopen week lazen wij een artikel waarin serieus werd gesteld dat mantelzorgers moeten gaan helpen in de zorg van hun dierbaren die opgenomen zijn. Het zou dan gaan om verzorging en administratie. Heel bijzonder en verontrustend. Hebben de bedenkers hiervan zelf wel eens zware mantelzorgtaken gedaan?


In Denemarken is er een heel ander beleid. Juist de mantelzorgers wil men daar de energie over laten houden om nog mooie dingen te doen. Zelfs wanneer iemand de diagnose dementie krijgt mogen ze vier

Dit is wel een heel klein hotel😄


dagen in een hotel op kosten van de overheid. Hier komt men in gesprek met lotgenoten en krijgt informatie wat er allemaal aan staat te komen. Grietje en ik willen dit hotel nog een keer bezoeken. Het schijnt een prachtig resort te zijn.


Een positieve benadering die we hier in Nederland graag zouden zien. Wie komt er op voor de mantelzorgers. Zelf doen ze het namelijk niet.


176 weergaven13 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page