top of page

Een verwarde man


Een onrustige man


We proberen wat te slapen in een soort vliegtuigstoelen. We hebben een paar uur geleden Oslo verlaten met de Ferry van DFDS richting Denemarken.Een man gaat regelmatig staan en kijkt onrustig uit het raam. Al eerder zagen wij hem al aan een tafeltje naast ons. De vrouw bij hem lijkt geïrriteerd. Een liefdevolle benadering lijkt dit niet. De man kan nauwelijks op zijn benen staan en trilt met z'n handen. Zij loopt al weg en bekommert zich niet om hem. Verdriet, boosheid en wat hebben zij al meegemaakt?

Op reis en de zorg gaat door.


We missen ons rode huisje, schuur en de stilte.
Het is druk aan boord. Ineens tussen 1100 mensen is een te grote overgang.


Het is 22.00u en huizenhoge golfen. De lampen slingeren gevaarlijk en de boot ligt scheef. De bemanning kijkt naar mijn idee bezorgd en zwemvesten liggen in de gang. Grietje vraagt zich af of de auto nog op zijn plaats staat. Een woeste zee was ooit een wens van mij. Dit had ik zo niet bedoeld🤢 Een wens of droom moet je goed omschrijven. We blijven rustig doorgaan met ons Magazine en de boot ligt scheef.
Ik wilde het spannend hebben en alles lijkt uit te komen.

Denemarken komt in zicht hoor ik kapitein met voor mij een trillende stem. Vele bleke gezichten komen tevoorschijn.

Grietje laat mij trots zien wat ze weer ontworpen heeft. Het gaat prachtig worden. Ik hoor een bel luid rinkelen ...De popgroep die op het podium staat speelt door


Waar heb ik dit eerder gehoord! Een schip, Een vrouw en

Leonardo DiCaprio. Waarvoor denk im hieraan?


Ben helemaal gelukkig als ik in Frederikshavn van boord ga.


De man en vrouw zie ik niet meer. Ik maak me zorgen over haar en over hem.


Herkent u deze situatie?
154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page