top of page

Dankbaarheid (Tacksamhet)


Ze drukte de 'jij bent mooi kaart' (du är vacker)tegen haar hart en bedankte ons met een aimabele glimlach. Het beminnelijke meisje werd er duidelijk emotioneel van. Ze bediende Grietje en mij fantastisch. Een zachte stem en stond direct klaar als we iets wilde hebben. Een voorbeeld hoe Zorgzaamheid werkt. Wat zou zij het goed doen in de zorg. Het was mij en Grietje direct opgevallen. We hadden haar graag op beeld gezet met onze oude analoge camera. Helaas was het licht te zwak. De lichtmeter sloeg niet uit.

We waren in het oude historische centrum(Gambla Stan) van Stockholm. De unieke ligging aan het water verklaart waarom het ook wel 'stad tussen de bruggen' wordt genoemd. Kleurrijke 17e eeuwse panden, kleine straatjes en het koninklijk kasteel. Wachtposten voor de deuren maar we hadden de indruk dat koningin Silvia hier niet aanwezig was. Toch werd er vanuit deze plek regelmatig op onze website gekeken overdag. Waarschijnlijk als Silvia aan het werk was keek zij naar onze jangrietje blogs.

Een mooi deel van de stad maar wij waren er snel klaar mee. Wat een drukte en vele toeristen die langs de dure souvenirs winkeltjes liepen. Even verlangden we weer naar ons huisje op de berg. Ondanks dat ik in een stad ben geboren trekt mij dit niet om er langdurig te zijn.

Aan het begin van de middag waren we in het fotografiska museum geweest. Een lange wandeling om er te komen. Een indrukwekkende tentoonstelling van Peter Lindbergh. De vele zwart wit foto's inspireerden ons om te experimenteren met onze oude analoge camera

Al vroeg in de ochtend hadden we een ouderwets rolletje in onze camera gestopt en hadden 12 zwart wit foto's om te maken. Wat een lol kun je hebben van €40 voor een camera die we bij de loppis hadden gevonden. Zoeken naar het juiste plaatje en eerst de juiste instelling proberen te vinden met de lichtmeter in de hand.

Overal mensen met dure telefoons die duizenden plaatjes schoten zonder er echt bij stil te staan. We waren een bezienswaardigheid en vielen op alsof we van een andere planeet kwamen.. Peter had ons graag in dienst genomen😁 Vandaag gaan we het rolletje ontwikkelen en zijn zeer benieuwd. Straks is het hele rolletje mislukt😌!

We hebben een prachtige dag gehad. Mijn verjaardag was indrukwekkend en zo bijzonder met mijn lieve lieve Grietje.

Vandaag weer een fantastisch ontbijt en op weg naar Drottningholm waar de koninklijke familie woont. Het 2e magazine ligt al klaar om aan koningin Silvia te geven.

Dan vinden wij het wel weer genoeg en keren terug naar ons eigen prachtige stulpje in het bos.

Een fine dag💛🧡💛🧡💚


Delen op Linkedln wordt gewaardeerd.

130 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

12 Comments


Unknown member
Jul 28, 2023

Jan nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

Like
Unknown member
Jul 29, 2023
Replying to

Dankjullie wel mooie familie💛🙏. Als we voorbij rijde op weg naar Sunne toeteren we😊

Like

Unknown member
Jul 28, 2023

Geweldig ,dat was een mooie dag, nou inderdaad één lange film. Nog een prettige dag samen.

Like

Unknown member
Jul 28, 2023

Prachtig lijkt wel op scenes in een film noir. Fijne dag Jan en Grietje🌻

Like
Unknown member
Jul 28, 2023
Replying to

Dank je voor je lieve reactie. Jij ook een fijne dag 🙏🌻🌞🏞😘

Like

Unknown member
Jul 28, 2023

Dankbaarheid is ook een Gods gegeven geschenk voor ons waar we Hem ook danken voor alles wat Hij ons voorziet, Jan en Grietje! ♥️


Wat een mooi stuk, zo recht uit het hart tezamen met de waardevolle fototoestel waarbij momenten gevoelig op elk zwarte/witte plaatje voor eeuwig vastgelegd zijn. Daar kan geen iPhone 14 van Apple 🍏 tegenop! Ik persoonlijk had het heerlijk gevonden met zo’n ouderwetse camera foto’s te gaan maken terwijl het iedere keer spannend is om de rol leeg erin en vol eruit te doen zonder dat het licht er tussenin zou komen! En het ontwikkelen ervan in de doka… Dat is zoiets het gevoel als Rembrandt of Van Gogh te zijn! Het witte fotopapier zien tot…


Like
Unknown member
Jul 31, 2023
Replying to

Doen, hoor! Al ben je het laatste mens op de wereld, Grietje… 🙂👍♥️📸

Like

Unknown member
Jul 28, 2023

Goede morgen jullie 2.

Heel indrukwekkend.Zwart wit fotos kunnen soms heel versterkend zijn als de kleur weg is.Soms maak ik ze ook als huiswerkopdracht. Vd fotocursus.

Blijft leuk om te doen.Geniet van alles.


Like
Unknown member
Jul 28, 2023
Replying to

Mooie foto's Ans. Zwart wit fotografie daar ligt mijn hart. Ik ga dit zeker weer oppakken. Je passie volgen daar wordt iedereen blij van.

Like
bottom of page