top of page

Symposium NCZ: Groen, geluk en gastvrijheid in de langdurige zorg

Bijgewerkt op: 5 mei 2022


Op 17 mei spreken wij bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen Leersum op het symposium 3G.


🦚Jan t Hoen🦋 en Grietje (Grace) van der Heide 🌻geloven in de kracht van positieve verhalen. Hun doel is het levensgeluk van bewoners en medewerkers in de #verpleeghuiszorg te verhogen. Als je de berichtgeving over de #ouderenzorg moet geloven, gaat er vooral heel veel mis. Veel mensen zien daardoor een plaatsing in een zorginstelling, van zichzelf of een geliefde, bij voorbaat al met angst en beven tegemoet. Bovendien schrikt deze beeldvorming mensen af om in de zorg te gaan werken. Jan en Grietje vinden dat het anders kan. Zij begonnen hun missie als ervaringsdeskundigen: ook zij hadden geliefden in #verpleeghuizen en Jan begon zelfs een eigen kleinschalig #verpleeghuis. Zij weten heel goed dat er in de zorg dingen beter kunnen. Zij zien dat het in negen van de tien keer gaat om communicatie en de manier van omgaan met en omzien naar elkaar. Jan en Grietje zijn verbinders en inspirators voor alle lagen in de zorg. Hun boodschap aan bestuurders en medewerkers in de zorg is: wees trots op je talenten, laat zien wat je doet en vertel erover. En: leer van elkaar.

Jan en Grietje filmen zorgmedewerkers die werken vanuit respect en waardering voor mensen met dementie. Zij leggen persoonlijke verhalen vast die herkenbaar zijn en vaak heel verhelderend werken. Inmiddels zijn zij een begrip in zorgland en worden uitgenodigd door zorgcentra in heel Nederland, waar zij medewerkers, bestuurders en #cliëntenraden inspireren met voorbeelden uit de praktijk. Zij laten zien hoe je met echte aandacht mensen al snel blijer maakt.


Cliëntenraden zijn de spreekbuis van de bewoners en hun familie. Maar weten zij wel hoe het er in hun huis aan toe gaat? En hoe deel je dat met je achterban? Kan je dat samen met de bestuurder en medewerkers doen? Jan en Grietje denken graag mee en doen hun verhaal tijdens ons Symposium 3G (link in de comments) op 17 mei bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen Leersum l The Netherlands . Lees hier meer over de missie van Jan en Grietje: https://lnkd.in/edHdq6A
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page