top of page

Gezakt in de escaperoomOp 9 mei waren wij te gast in de woonzorgcentrum Greunshiem aan het riviertje de Potmarde in Leeuwarden. Dit huis is onderdeel van de #Kwadrantgroep.

Alice Speelman had een heel programma voor ons gemaakt. 's Morgens de Esch Cape, een mobiele escape room en in de middag een bezoek aan de Iehoarnstate te Menaam. Escape rooms zijn normaal gesproken puur entertainment. Jeffrey Meijer heeft daar verandering in gebracht door er een HR tool van te maken welke gebruikt wordt om medewerkers of studenten te trainen. Een prachtig product. De kwadrantgroep samen met het Friesland college hebben het initiatief genomen om de escaperoom te gebruiken. De theorie persoonsgerichte zorg omzetten in een spel. Een eer dat wij als gast dit mee mochten maken. Normaal is dit gericht op groepen.


Grietje en ik waren best wel wat nerveus. Albertina Riemersma en Jeffrey vertelde dat je alleen kon ontsnappen als je alle skills zou hebben. Ooit had ik dagen rond gelopen in een escaperoom. Men was mij vergeten en ik was zo nerveus dat ik op de meest makkelijke vragen geen antwoord had. Ik wist er niet uit te komen. Ik voelde nog de angst.


Bijna waren we bij de laatste skill en binnen de tijd. Grietje was in topvorm en ik deed de simpele vragen die moeilijk leken. Een stem door de telefoon gaf aan dat wij de code kregen en eruit mochten. Teleurgesteld kropen wij door de tunnel en vroegen ons af wat wij gemist hadden.


Op de deur stond een bordje "schoenen uit bij binnenkomst" Dhr. Zet wilde dat je schoenen uit moest doen in zijn kamer. De oude man vond dit heel heel belangrijk. Persoonlijke zorg, wat de bewoner wil. Waar we altijd zo op gericht waren vergaten we nu. We moesten bij de zeer oude man op het matje komen en beloven dat we dit nooit meer zouden vergeten.

Het is een prima les geweest. We zullen dit nooit meer vergeten. Een prachtig hulpmiddel om persoonsgericht werken te leren door het te doen. Fouten maken mag.


Fantastisch dat we dit mee mochten maken. Een geslaagd project!

Nou Jeffrey meer bekendheid in Nederland dus in het JR Magazine. Een mooie ondernemer die een link heeft met de zorg.

170 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
May 22, 2022

Begrijp ik het nu goed..... Zijn jullie niet helemaal geslaagd omdat jullie je schoenen niet hadden uitgedaan? Of staat dat er los van.....en moet je dat doen als je bij die meneer op zn kamer wilt komen🤔

Like
bottom of page