top of page

De MEM-Bear wordt ingepaktTranen van een dochter en een moeder die ineens haar rust terug kreeg toen zij de MEM-Bear vasthield. Wat prachtig om een Beer weg te kunnen geven. We werden er emotioneel van. De dochter zat nog volledig in de verwerking. Haar vader zou dit mooi vinden. Een hechte familie die het moeilijk heeft vanwege de achteruitgang van hun moeder en partner. Vader had veel verdriet en wist zich er nog geen goede houding aan te geven. Wat zou hij dit mooi vinden aldus de dochter. We waren in Patyna, locatie Bloemkamp. De verzorging kwam erbij om te kijken hoe het met de MEM-Bear werkte. Zij vond het een prachtige aanvuling.


Mevrouw kwam terug en ging op het bed zitten. Zij pakte de beer tegen zich aan en sprak tot haar "Wat is hja moai".


We waren helemaal stil toen we beneden aan de koffie met kwarktaart hmmmm......zaten in een mooi gezellig restaurant. Wat een indruk had dit op ons gemaakt. Niet alleen de mensen met dementie helpen deze beren maar tevens de familie. Wat een mooie reactie kregen wij van de dochter. We moesten nog slikken en voelde ons perplex.


De weg was donker en nat. Windmolens en uitgestrekte landerijen. We konden ons voorstellen dat Friesland in Egmond aan Zee heel ver weg is.

Zoekend op de borden naar Koudum. Een klein plaatsje in Gaasterland, sudwest fryslan.

Een klein plaatsje vlakbij het IJsselmeer. We stonden voor een prachtig nieuw complex van Patyna, locatie De Finke. Vijf kleinschalige zorgvilla's met een mooie grote tuin erom heen.


We keken onze ogen uit. Wat een mooi licht huis en grote kamers. Acht moderne appartementen per huis. Vriendelijke zorgverleners die met ons meeliepen naar de vrouw die van ons een MEM-Bear zou krijgen. De zoon was al aanwezig en gastvrij. Hij hoorde dat mijn beer Janneman werd genoemd en vertelde dat dit de naam was van de broer van zijn moeder. Toeval bestaat dus niet.


We raakte in gesprek met de zorgverleenster die erbij zat. Zij vond de MEM-Bear een prachtig project. Ze maakte zich zorgen om de toekomst. Het huis was wennen na jaren in het oude verzorgingshuis te hebben gewerkt. Oude zaken zijn soms heel vertrouwd. Alles wat nieuw is hoeft niet altijd mooier te zijn. Ze maakte zich zorgen om de bezetting. Er werkte nu veel zorgverleners die nu op een leeftijd kwamen dat zij konden stoppen. Het was moeilijk om aan nieuwe zorgverleners te komen.


Ondertussen zagen we een nieuwe activiteit met de MEM-Bear. Mevrouw was de MEM-Bear weer mooi aan het inpakken. Haar zoon vertelde dat zijn moeder een winkel in Koudum had gehad. Nu begrepen wij waarom zij zo zorgvuldig met de mooie doos omging. De zoon bedankte ons en gaf aan dat hij het hartje zou inspreken. Moeder voelde zich nog wel eens alleen en zodoende had zij dan de beer bij zich om zich minder alleen te voelen.


Regen en wind waren nog volop aanwezig toen we op de afsluitdijk reden. De twee bezoeken hadden indruk gemaakt bij ons. Wat is het prachtig om MEM-Bears weg te kunnen geven en het positieve resultaat te zien.


Binnenkort gaan we naar Leeuwarden en Dokkum om de laatste beren weg te geven. Blijf ons volgen!


Doet u mee aan onze inspiratiesessie in Egmond aan Zee.
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page