top of page

Leefplezierplan

Positief welbevinden en inspelen op de dingen die we graag willen en kunnen doen. Waar worden wij Jan Grietje gelukkig van en hoe krijgen wij de ruimte om dit te doen?

Hoe kunnen anderen inspelen op onze wensen zodat we de persoon kunnen zijn die we willen zijn.


Grietje vindt het nu heerlijk om oude kastjes die wij hier in Zweden bij de loppis (een soort kringloop) hebben gevonden op te knappen en er

een moderne look aan te geven. Het op kleine schaal opknappen van huizen en er eigen stempel op zetten vinden we allebij prachtig.

Het rijden met de oldtimers en het helpen van mensen door positieve verhalen in ons magazine en blogs die we maken.


Het zoeken van de stilte in de mooie natuur.

Is het belangrijk om alvast een soort gebruiksaanwijzing, plan te maken voor het geval je dementie krijgt. Er wordt hier niet altijd over gesproken maar we zien in de komende jaren wel een toename van mensen met dementie. Uiteindelijk kan er een moment zijn dat het thuis niet meer gaat. Hoe prettig is het dan om anderen te laten weten wat je graag doet en wat je zou willen. Wat is je eigen plan en hoe kunnen anderen daarop inspelen? Het maakt uiteindelijk de laatste fase een stuk plezieriger. Nu komen Grietje en ik regelmatig situaties tegen dat mensen met dementie op een plek komen waar ze helemaal niet willen zijn. Aan de andere kant komen we prachtige woonzorgvoorzieningen tegen.

Grietje en ik weten al precies wat we willen.

Een huis midden in de natuur waar het stil is en de zorg vriendelijk en liefdevol. Waar we zelf nog wat mogen knutselen aan het huis en inrichting. De oldtimers gaan natuurlijk mee de tuin in. We zitten daar elke dag in en maken grote reizen. Ik schrijf de verhalen en Grietje maakt de foto's. Wij zijn al aardig klaar met onze gebruiksaanwijzing. Nu het huis nog!


Hoe gaat jou gebruiksaanwijzing eruit zien?

167 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page