top of page

Leefplezierplan

Positief welbevinden en inspelen op de dingen die we graag willen en kunnen doen. Waar worden wij Jan Grietje gelukkig van en hoe krijgen wij de ruimte om dit te doen?

Hoe kunnen anderen inspelen op onze wensen zodat we de persoon kunnen zijn die we willen zijn.


Grietje vindt het nu heerlijk om oude kastjes die wij hier in Zweden bij de loppis (een soort kringloop) hebben gevonden op te knappen en er

een moderne look aan te geven. Het op kleine schaal opknappen van huizen en er eigen stempel op zetten vinden we allebij prachtig.

Het rijden met de oldtimers en het helpen van mensen door positieve verhalen in ons magazine en blogs die we maken.


Het zoeken van de stilte in de mooie natuur.

Is het belangrijk om alvast een soort gebruiksaanwijzing, plan te maken voor het geval je dementie krijgt. Er wordt hier niet altijd over gesproken maar we zien in de komende jaren wel een toename van mensen met dementie. Uiteindelijk kan er een moment zijn dat het thuis niet meer gaat. Hoe prettig is het dan om anderen te laten weten wat je graag doet en wat je zou willen. Wat is je eigen plan en hoe kunnen anderen daarop inspelen? Het maakt uiteindelijk de laatste fase een stuk plezieriger. Nu komen Grietje en ik regelmatig situaties tegen dat mensen met dementie op een plek komen waar ze helemaal niet willen zijn. Aan de andere kant komen we prachtige woonzorgvoorzieningen tegen.

Grietje en ik weten al precies wat we willen.

Een huis midden in de natuur waar het stil is en de zorg vriendelijk en liefdevol. Waar we zelf nog wat mogen knutselen aan het huis en inrichting. De oldtimers gaan natuurlijk mee de tuin in. We zitten daar elke dag in en maken grote reizen. Ik schrijf de verhalen en Grietje maakt de foto's. Wij zijn al aardig klaar met onze gebruiksaanwijzing. Nu het huis nog!


Hoe gaat jou gebruiksaanwijzing eruit zien?

169 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 Comments


Unknown member
Aug 19, 2023

Aan een tehuis denk ik nog niet, ik wil eerst genieten van mijn nieuwe thuis😊

Like
Unknown member
Aug 20, 2023
Replying to

Je hebt helemaal gelijk. En als het zover is ruil je gewoon met Janco😆

Like

Unknown member
Aug 18, 2023

Dat leefplezier , zo belangrijk en mag niet vergeten worden. Deze week bij toeval ook op een forum een iets vergelijkbaar onderwerp met dat woord leefplezier.Mensen van amper 50 jaar geheel gedemotiveerd en nergens spontane belangstelling voor, komen de deur minder uit. Gezonde discussies over maatschappelijke onderwerpen zoals deze zullen die mensen niet begrijpen. Omgaan met het woord dementie is al zo bijzonder, er is best een groep mensen die het moeilijk duidelijk is te maken. Jullie werk is zo belangrijk, en jullie komen waar het moet zijn.

Like
Unknown member
Aug 20, 2023
Replying to

Dankjewel Jan voor je positieve reactie. Wij komen inderdaad waar we nodig zijn. Jij helpt ons weer om de motivatie hoog te houden.

Like

Unknown member
Aug 18, 2023

Hoi lieffies.Ik ben daar ook mee bezig.Mag ik bij jullie in het huis.Ik heb al stapels fotoboeken en fotografeer ook graag.Dus Grietje,gaan we samen op stap.

Like
Unknown member
Aug 18, 2023
Replying to

Nou Ans je komt maar in Zweden fotograferen. Als je bij ons komt in het huis laten we je met iedereen praten. Iedereen voelt zich dan begrepen door jou en de positieve gesprekken maakt iedereen gelukkig. Ben wel benieuwd wat jij zelf als positieve eigenschappen ziet van jezelf.

Dank voor je mooie reactie💛

Like
bottom of page