top of page

We omarmen bomen en hebben geen televisie🙄

Leven met Grietje is fantastisch😘


Een prachtige oudere dame van eind tachtig op de stickklubb(breiclub) hier in Zweden vroeg dit aan ons.

"En hoe volgen jullie het nieuws dan?"

Dat doen we niet en het is lekker rustig😁


We omarmen bomen en praten met ze. Er zijn zoveel bomen dat we geen tijd hebben om op de telefoon, krant of naar een stompzinnig apparaat te kijken.

Wanneer je contact maakt met de natuur en respecteerd, lazen we, komen je wensen uit. We lijken wel gek geworden te zijn😊


We wilden graag een eland in het prachtige gebied voor onze huisjes en dit kwam uit. Het leek wel een wonder.

Gisteren om 6.00 u zag ik een hele grote uil op de plek waar eerder onze eland liep. Een prachtig moment om zo in de natuur te leven.

Als enige man zat ik tussen hoogbejaarde vitale dames om mijn Zweeds te verbeteren. Ik verstond er nog weinig van maar Grietje kon zich aardig redden en hielp mij de zinnen maken. Een taartje voor een kwieke dame die net 90 was geworden. Haar man 98 jaar en nog vol in het leven. Hier bestaat het healthy ageing (positieve gezondheid)Twee oudere dames hadden van een heerlijke voetenbad kuur in Sunne genoten. Een klein dorpje en ver van de bewoonde wereld maar gek zijn ze niet.

Ik vraag me wel eens af of deze mensen nog beseffen hoe mooi zij wonen en leven of is het voor hun gewoon?


Gistermorgen was het te warm om de vedspis aan te steken en maakte ik een vuurtje buiten om te en kaffe te zetten. Ik voelde mij rijk met een een vuur, espressopotje, stilte en een fenomenaal uitzicht. Wat is de grote drukke wereld dan ver weg.

Natuurlijk leven we niet alleen in de wildenis en laten ons soms verwennen. We hebben de laatste weken continue aan ons Talanghus gewerkt en dit wordt prachtig maar even rust.


Grietje kreeg een heerlijke behandeling bij de kapper en genoot hier zichtbaar van. Een stel lieve meisjes gaven haar een zeer warm en welkom gevoel.

Na afloop zag Grietje er fantastisch uit en voelde zich herboren.

Ik bezocht een Loppis en vond een uniek schilderij uit 1952 en een art deco messenset voor maar 50 kronen(€4,50) bij elkaar.


Ik dacht leuke buitenlampjes te zien maar het waren kaarsenstandaards voor op het kerkhof😁

Vandaag gaan we verder met ons huisje. We hebben een prachtige badkamer gemaakt met gouden kranen en spiegel. Het ijskoude water loopt niet vanzelf en moet ik halen uit de bron.


Een paar bomen en struiken vragen om aandacht en vandaag de vedspis binnen maar weer aan.

Een mooie dag gewenst.

Hejdå

95 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page