top of page

Hebben de vikingen 1000 jr v. Chr. in ons huisje gewoond?

Alles gaat er steeds meer op lijken dat dit huisje en landgoed een zeer oude plek is waar de vikingen zo'n beetje zijn ontstaan. Het is bijna niet te geloven maar alles gaat erop lijken.


Geen Jan en Grietje meer maar Njord(sterk en krachtig)Brynja(liefde)


De Vikingen leefden en woonden dicht bij de natuur. De ambachtelijke 'back to basic houding is nog steeds terug te vinden in de moderne Zweedse samenleving waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

We zien hierboven een koffiebonenmaler voor de espressokoffie. Rechts het model wat we hier vonden en links van een groot retailbedrijf uit Zweden😄. Ze werken allebij nog feilloos en alles met de hand en vers.


We gebruiken nu ongeveer 25 liter water per dag (uit de bron)waar we alles mee doen!


Lagom is niet voor niets hier uit Zweden vandaan gekomen. Niet teveel en niet te weinig. Precies genoeg. De balans zien te vinden maakt het leven een stuk gelukkiger.


Steeds krijgen we meer aanwijzingen aan de voorwerpen die we vinden dat de vikingen in ons huisje hebben gewoond. In de Ladugård vonden we speren en bijlen

Een stalen gråshark

Een oud houten kruk

Een zeer oude kruik lag in de slee.

Op medisch gebied waren ze ook al voorloper. We vonden een instrument om het oorsmeer uit de oren te spuiten.


We zien dat deze apparaten nog steeds gebruikt kunnen worden. Grietje hoort slecht en vandaag ga ik haar oren uitspuiten.


Een spade net nieuw is al afgebroken😪

Vandaag ga ik weer voorzichtig verder met het blootleggen van de jordkällare. We zijn benieuwd wat we allemaal tegenkomen. Gisteren al leren schoenen gevonden en twee hele bijzondere stenen.

Het lijken groene

Smaragden die staan voor geluk en avontuur!

De contouren worden steeds duidelijker. Waarschijnlijk moet ik mijn graafwerk gedeeltelijk stoppen omdat mijn prachtige courgette plant er boven op staat🤔


Beste leden en niet leden we houden jullie op de hoogte als er nieuws is😊


Hejdå


Njord en Brynja

78 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page