top of page

Een moeilijk JGMagazine'Het was een moeilijk proces' gaf een medewerker van drukkerij-binderij bedrijf Veldhuis Media in Meppel. In de middag hadden we een afspraak met Tamara Pieterse, bestuurder bij Zorgbalans in Haarlem om de gepersonaliseerde uitvoering uit te reiken.


Mijn gedachten dwaalde af toen ik tientallen pallets met papier en een vrachtwagen buiten zag staan. Ik zag een grote drukpers waar grote vellen papier met JANGRIETJE uit kwamen. Tientallen vrachtwagens vol met magazines die door het hele land rondgebracht werden. Ik voelde een hand op mij rug en rook inkt. 'Ze zitten al in dozen. We mogen er een aantal al meenemen. We gaan het redden om de 1e exemplaren te overhandigen in Haarlem', gaf Grietje aan.


Het was de afgelopen week spannend geweest. Eerst was het spciale papier van Natuurafval tekort afgesneden. Dit met gevolg dat de hele partij afgekeurd werd. In de rondleiding die we kregen hoorde we dat de geavenceerde drukpersen wel een paar miljoen euro hadden gekost. Een papier wat te kort afgesneden was had een gigantische schade kunnen opleveren aangezien het een zeer precies proces was.

De deskundige man die ons gelijk de fabriek liet zien vertelde ons over watervriendelijke en inktvriendelijke delen, wederzijdse afstoting van vet en water. Medewerkers die dag en nacht door gingen en persen die nooit stilstonden.

Aluminium platen die maar 1 keer gebruikt mochten worden en hoe moeilijk het proces was met ons PaperWise papier. Duurzaam maar wel duur en een natuurlijke uitstraling. Het duizelde ons van de informatie maar prachtig om te zien en te horen.


Bijna 5000 magazines stonden al klaar in 100 dozen. De man keek naar onze auto en besloot dat wij er maar 100 stuks meekregen. Voldaan en blij vertrokken wij uit Meppel. Wat een pracht bedrijf! En wij ons prachtige magazine welke offset gedrukt was. De man had gelijk. De kleuren waren veel natuurlijker dan een digitale uitvoering.


Op weg naar Haarlem namen we een tussenstop in Muiden bij 'Wonen bij September' om Estelle en haar team een magazine te brengen. Onderweg was Grietje bezig om de magazines droog te blazen die net van de drukpers af waren gekomen.

Helaas was Estelle er niet maar werden zo gastvrij ontvangen en dronken daar koffie en thee. Een hele klas kinderen kwam net binnen om kerststukjes te brengen. Voldaan namen we afscheid en reden richting Haarlem.


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page