top of page

Een geluksgevoel bij gevoelstemp -31°C

Elke morgen wakker worden met dit uitzicht geeft steeds weer een bijzonder gevoel. Ik voel mij gelukkig dat ik dit mag meemaken. Elke dag en alles is mooi.


De bomen met een dikke laag sneeuw, de hemelsblauwe lucht, het bevroren baardmos, rode huisjes met sneeuw op het dak, ijskristallen op de grond alsof je in een sprookje bent beland.


Vannacht on 1.00 uur waren we buiten en zagen we vaag het Noorderlicht in een prachtige sterrenhemel. Het blijft een mysterieus verschijnsel. Grietje en ik hielden elkaar vast. De stilte en rust daalde op ons neer. Een onbeschrijfelijk gevoel. Het was-21°C en vergaten de extreme kou.

Vanmorgen werden we wakker en de ijsbloemen zaten op het raam.

Volgens het weerbericht was de gevoelstemperatuur -31°C Grietje gaf aan dat zij bijna vastvroor aan de bril van ons composttoilet.


We begrijpen nog niet helemaal hoe men een gevoelstemperatuur kan vaststellen. Soms lopen we buiten en hebben niet de indruk dat het zo koud voelt. Soms blijk ik een ander gevoel te hebben dan Grietje.


Bijzonder dat deze omgeving het geluksgevoel oproept.


Een mooie dag🌻🌻🌻
121 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 commentaires


Membre inconnu
05 janv.

Ojh brrr -71

Kwam ik.mijn bed niet uit vrees ik

J'aime
Membre inconnu
05 janv.
En réponse à

Haha ...bij -71 kwam ik ook mijn bed nooit meer uit

J'aime

Membre inconnu
05 janv.

De gevoelstemperatuur is subjectief en dus voor iedereen verschillend, want voor de een is het kouder als voor de ander en voor de een waait het harder dan voor de ander. Het is dus meer een indicatie van hoe de kou 🥶 (of de warmte 🥵) aanvoelt.


Ik vind het prettiger in de ruige en winterse landschappen 🗻🏔️ met daarbij de strakblauwe lucht en de aanwezigheid van wilde dieren zoals adelaars 🦅 en edelherten 🦌 van de Highlands in Schotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 te vertoeven dan (op de dag na) de nachtvorst met het risico van het plotsklaps uitglijden bij spekgladde paden, straten en wegen - de notoire ‘black ice’ 🧊 - in Engeland 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 te zijn.


De kou tussen Groot-Brittannië 🇬🇧…


J'aime
Membre inconnu
05 janv.
En réponse à

Waauw daar is onze -27 niets bij. Toch bij een wat mindere kou is het prachtig wandelen omdat de zon hier vaak schijnt.

J'aime

Membre inconnu
05 janv.

Oh ik heb een warme kruik in mijn bed tegen de koude voeten

Anders slaap ik nooit weer.

J'aime
Membre inconnu
05 janv.
En réponse à

Dat doet me ineens denken aan die speciale Zweedse bedsokken, dat zullen Jan en Grietje vast en zeker wel weten, komt me wel bekend voor!

J'aime

Membre inconnu
05 janv.

Maar voor dat toilet met die mooie bril was een mooi gebreide ring ook wel wat. Dan is de zitting wel zo aangenaam en blijven de billen niet vastplakken.

J'aime

Membre inconnu
05 janv.

Jan,weet je niet dat vrouwen het gemiddeld 2 graden kouder hebben dan mannen.Kunnen we niks aan doen.is gewoon zo.Maar geniet nog even.Komende week hier ook wat vorst,maar dat is niks vergeleken bij jullie nu.


J'aime
Membre inconnu
05 janv.
En réponse à

Maar deze Jan als die koude voeten en kuiten heeft dan is het ook raak, vooral als de kou van onder de vloer omhoog komt. Lekker warm in het nestje is aangenaam verblijven. Geef mij maar die zomerzon.

J'aime
bottom of page