top of page

Een familie die helpt


'Wij geven de pufjes wel even. '


Relatiegericht werken helpt de organisatie om samen te zorgen voor een veilig en optimaal woonklimaat. Het helpt de organisatie om binnen- en buitenwereld in efficiente netwerken met elkaar te verbinden. Daardoor ontstaan waardevolle netwerken.


Elke keer als we bij Mem op bezoek gaan ontvangt de zorg ons fantastisch en voelen wij ons welkom. Regelmatig wordt Grietje op de hoogte gehouden door de persoonlijk begeleidster.

Steeds krijgen wij te horen 'als er wat is dan kun je altijd je bellen'.


Afgelopen week waren we met Heit, de vader van Grietje bij Mem.

Hij maakte zich zorgen en had heel veel vragen.

Grietje had de huisarts gevraagd om langs te komen. Zij kwam die middag en nam de tijd om ons te woord te staan. Het was een heel prettig gesprek.

De vader van Grietje voelde zich gehoord en kreeg zo antwoorden op zijn vragen over Mem, zijn partner.


We zijn bijna de hele middag bij haar op bezoek geweest en hebben geholpen met de zorg. Brachten Mem naar het toilet en zorgde ervoor dat zij te drinken en haar pufjes kreeg. Veld-Zicht maakt graag gebruik van onze deskundigheid. Andersom kregen wij alle gelegenheld, toen mem lag te rusten, om te lunchen in de activiteitenruimte.

We kregen alles aangereikt om een heerlijke lunch te maken.

Petra, de eigenaresse kwam ons vragen of alles goed was en nam uitgebreidt de tijd om vragen te beantwoorden.

Geweldig als je elkaar op deze wijze kan helpen. Maak gebruik op een vrijwillige wijze van elkaars talenten. Veld- Zicht bewijst dat zij dat doen.


Het is een prima vorm van relatiegericht werken. Er ontstaan waardevolle relaties met stakeholders en binnen het team. Relaties die voor je gaan werken.


Eigenlijk zijn Grietje en ik al het voorbeeld dat het werkt. Wij vertellen aan iedereen, doordat wij gehoord worden door Veld-Zicht. De medewerkers doen hun best om voor de bewoner en familie goede zorg te leveren. Zo verhoog je de kwaliteit van de woonvoorziening.

Ik deed dit ook al met mijn eigen woonvoorziening.


Dank Petra en haar team voor de goede zorgen aan ons allemaal!


90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page