top of page

De stilte is hoorbaar

Zweden ligt hier aan mijn voeten.

Het wordt hier zo vroeg licht dat je gewoon niet kunt blijven liggen.

Gisteren was ik om vijf uur op pad, de berg op tegenover ons Talanghuset.

Het is de berg waar ook Älgen zich zouden ophouden. Onderweg kwam ik de bekende ronde poep tegen op het pad.

De mannetjes Älgen zouden indrukwekkend zijn en kwam ik liever niet tegen op 'zijn' pad. Grote geweien en een lichaam zo groot als een Hummer. Stoer nam ik het pad waar regelmatig takken lagen en geulen met water zo diep als het Noord Hollands kanaal. Op een plekje in de zon tegen een rots zag ik mijn 1e voorjaarsbloemetjes, vitsippor(annemoon) zitten. Een liefdevol gezicht en ik kreeg het er koud van. Wat eigenlijk niet raar was want het vroor nog matig.

Een schitterende beloning kreeg ik boven. Een uitzicht waar ik stil van werd. De natuur hier in Zweden blijft mij verrassen. Even geen zorg en Nederland ver weg. Als je van de natuur houdt dan is dit zo puur en terug naar de basis waar het om gaat. Ik moest terug om Grietje te verrassen. Een heerlijk ontbijt met te en kaffe gemaakt op onze vedspis.


Gisteravond wilde Grietje de mooie natuur zelf ervaren en maakten we een wandeling richting het meer. Geen zuchtje wind en een liefdevolle stilte. De camera mee voor een onverwacht moment met een älg of beer. Prachtige kleuren kwamen wij tegen en een indrukwekkende natuur. We gingen er zelfs zachter door praten. Woorden waren niet altijd nodig en een blik voldoende.

Midden in de nacht was Grietje bezig met 'ons' schildersstuk. We weten totaal niet welke kant het opgaat🙂


Vanmorgen vroeg houtjes hakken en zag ik een behoorlijk bevroren auto en een straalblauwe lucht. Het gaat weer een mooie dag worden in ons Talanghuset.

Wil jij deze natuur meemaken in een liefdevolle omgeving vraag dan om onze informatie.


Hejdå

86 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 則留言


未知的會員
4月28日

De mooie stille momenten is een weelde en als je daar van kunt genieten is dat helemaal mooi. Vlak bij het natuurgebied zag ik alweer die fazant haan weer lopen en vliegen. Het is al een pracht om al dat bijzonders te ervaren. Maar ook die stilte geeft zoveel voldoening. Ik hou daar ook zoveel van, het maakt mijn dag helemaal goed. Ik heb wel in de gaten dat jullie de allermooiste plekken wel weten te vinden

按讚

未知的會員
4月28日

Stilte kan idd je heel stil maken. .Praten hoeft niet.

Geniet er van. Er is al zoveel lawaai overal. Muziek in de winkels,op rv als achtergrond tijdens een reportage of film.

Koningsdag is goed verlopen.Blij toe.

Alleen jammer dat het programna even tot hier de goede indruk weer teniet deed .Althans dat vond ik .Je donderde zo weer de realiteit in.

Maar ja,alles is betrekkelijk.按讚
未知的會員
4月28日
回覆

Buitengewoon mooi, zo mooi, om daar in de morgen voor 7.00 uur te staan. De momenten waar je stil van word en blijft. TOP.

按讚
bottom of page