top of page

De gammel Snoek gaat een grote rol spelen in ons Talanghuset

"Wowwwww de godin"


Grietje werd wakker en keek uit het slaapkamerraam.


Vanmorgen al vroeg 3 kilometer de berg op en af gerend om de Déesse(godin) te halen. Vele benamingen werden er gegeven aan deze misschien wel beste en mooiste auto ooit.

Op de foto de DS op de zeven kilometer grindweg naar beneden. Achter de DS zie je nog net onze huisjes.

In het Talanghuset gaat deze auto en misschien de Austin Healey een belangrijke rol spelen. Een ritje met deze oldtimers is een hele beleving.

In Zweden zie je veel aandacht voor klassiekers. Een walhalla voor oldtimerliefhebbers. Prachtige Amerikaanse auto's uit de 50 en 60-er jaren. Er bestaat een subcultuur genaamd Raggare. Het zijn liefhebbers van de fifties. Van de kleding van de muziek en auto's. Er staan wel meer dan een half miljoen auto's ouder dan 30 jaar geregistreerd.


Vandaag gaan we weer verder met het restaureren van ons Talanghuset. Grietje is een tafeltje aan het opknappen wat in de badkamer opnieuw komt te staan. Het krijgt een gouden glans.

Vanmiddag komt Gunnar voor een Fika momentje in ons huisje.

Hij maakte zich gisteren al zorgen dat we de boomstammen niet op tijd gezaagd kregen.


Don de kat krijgt de lekkere hapjes bijna in zijn bek gevlogen. Wist niet wat hij zag.


De hele week wordt het overdag stralend weer en in de nacht een matige vorst.


Een mooie dag en wil je informatie over de Talanghuset week stuur dan even een persoonlijk berichtje op onze website.


HEJDÅ

89 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments


Unknown member
Apr 17

Het was inderdaad vreemd weer, zon en regen en ook hagel, zoveel dat de autoruit wit was geworden van hagel. Kan me jaren terug nog herinneren dat het eind april begin mei met een sneeuwlaagje moesten doen, zo'n 44jaar geleden pootaardappelen afdekken met een kleed, het zegt wel genoeg. Als ik die mooie tulpen dan zie zou je niet denken dat het slecht weer zou zijn, maar gaande de dag was het behoorlijk minder.

Like

Unknown member
Apr 17

Vreemd weer vandaag.
Van bollenroute naar stukje winter naar een paartje kraanvogels .

Geweldig toch.En dat in 1 uur tijd

Like

Unknown member
Apr 16

Lekker,lente en dan nog de zomer.Hopelijk worden het een zonnige paar maanden.

Opknappen en schoonmaken hier ook mee bezig. Vandaag de carport eens gesopt.Was hard nodig met al die groene aanslag. Maar alle spinnewebben etc weer verdwenen voor zolang het duurt.En de boelweer mooi helder wit.

Veel succes gewenst.

Like
Unknown member
Apr 16
Replying to

Maar zo is het wel, de rommel om de deur van anderen is groot, ook op straat. Maar zo is het in mijn grote stad ook. Geen haar beter, helaas.

Like

Unknown member
Apr 16

Mooi aan het werk Jan en Grietje , en dat moet wel goed komen, maar inderdaad de houtvoorraad die moet er wel even tussendoor, de zomer kan mooi zijn en de herfst vroeg beginnen en de winter prikkels kunnen ook zo snel komen Maaarrrr eeerst een mooie Zomer.

Like
bottom of page