top of page

De gammel DS uit winterslaap en ik erin😁

De sneeuw is nog lang niet weg en in de nachten vriest het matig en overdag de zon. Nieuwe sneeuw nog niet in aantocht. Ik sta te popelen om met de oude D te gaan rijden. Grietje is geduldig en zegt,"wacht nu maar rustig af, haar tijd komt wel weer in mei". Dat is mij tever en ik ben stiekem met de accu naar onze grote vriendin gegaan. Om haar te bereiken moest ik over sneeuwduinen zohoog als de hondsrug. Bij het openen van de oude houten rode deuren ging mijn hart sneller kloppen en stond ik oog in oog met de mooie blauwe voorkant. Ik monteerde de opgeladen accu erin en plaatste de sleutel in het slot. De dikke fauteuils waren stoffig maar ik voelde mij de koning te rijk. De geur was fantastisch. Ik draaide de sleutel om ...

De rest is op de film te zien.

In Zweden is men gek op klassieke auto's en net name prachtige Amerikaanse sleeën uit de 50- en 60er jaren. In de winter staan ze veelal opgeslagen in de Zweedse schuren en in de zomer lopen ze ermee te pronken. Bij veel huizen in het buitengebied staat er minimaal één.

Gisteravond waren we in Sunne en Grietje en ik zagen deze wel zitten. Een mooie Chrysler stond in het centrum te pronken. Een dag ervoor zagen we bij buren een oude Saab. Wagens die niet allemaal hetzelfde lijken en een karakter hebben haha ...

Vandaag gaan we verder met slopen en opknappen van ons tweede huisje. Hier zullen een deel van de activiteiten plaats vinden voor de deelnemers van, 'je eigen talent inzetten'. Dit doen we op een super prachtige plek hier in Zweden.


Doe je mee?


Aanmelden om op de lijst te worden gezet kan nog steeds.

Binnenkort komen we met meer informatie.

De oude DS wordt ook ingezet tijdens deze dagen en nog vele leuke en mooie dingen. RUST is belangrijk😊😁


Hejdå

167 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Unknown member
Mar 22

Het lijkt me best leuk gewoon heerlijk in een ‘oldsmobile’ te gaan toeren en door anderen bewonderd te worden! Ik ben weliswaar niet wars van de hedendaagse auto’s (zolang ze nog op benzine/diesel rijden) en ik heb het niet zo op de elektrische auto’s, maar het gevoel om in (o)pa’s auto te rijden geeft mij het jeugdige gevoel van toen terug waarbij ik met de machtige auto en het vertrouwde gebrom van de motor mee bekend was… zoals mijn eerste auto Opel Kadett uit 1971 waar ik maar drie maanden lang eigenaar van was.


Verschillende (luxueuze[re]) auto’s had ik door de jaren heen gereden en nóg benijd ik jou in jouw oude DS, want dat speciale en bijzondere gevoel krijg…

Like
Unknown member
Mar 24
Replying to

Ja de RAO en auto's. Dat was een wahalla voor mij. We kijken er alweer naar uit dat we met de DS kunnen gaan rijden. Ik heb haar alweer even gestapt.

Ja de oude auto's kon je nog onderscheid in maken en wist je wat eraan kwam. Ook de Healey is een heerlijke auto. Die gaan we weer in mei ophalen.

Like

Unknown member
Mar 10

Sta ook te popelen om de Benz van stal te halen, nog wat onderdelen bestellen wat toch eindelijk grotendeels is gevonden. Het moet nu nog komen. Stilzitten in huis is ook maar niets, dus ben er maar veel uit voor avontuur.

Like
Unknown member
Mar 24
Replying to

Ja en rijden maar weer. Ga je gelijk door naar Zweden. Een oldtimer Mercedes vinden ze hier mooi.

Like

Unknown member
Mar 10

Waauw dat is mooi!!! Geniet Ans ervan je verdiend het😊

Like
Unknown member
Mar 10
Replying to

Dank je wel,jan .Doe ik zeker

Like

Unknown member
Mar 10

Hee,ik snap dat je staat te popelen.Vooral lekker rijden in de DS met mooi weer.

En het klussen gaat ook mooi verder.Leuk.

Ik beloof niks,maar wie weet....

Fijne dag.Dit is tijdelijk mijn uitzicht.Like
Unknown member
Mar 10
Replying to

Klopt,was aan zon toe en tis 23 graden ongeveer.Heerlijk en precies goed.


Like
bottom of page