top of page

Zorg aan de ouder wordende mens met een verstandelijke beperkingAl in 2001 kwam ik Erwin Schenzel tegen bij de Zorgcombinatie Zwolle. Hij was daar coördinator van verschillende vakgroepen. Hij deed dit in het Zonnehuis(verpleeghuis) als in verzorgingshuizen waarmee een samenwerkingsverband was. Ik werkte zelf in de ambulante specialistische GGZ zorg van Dimence.


Afgelopen dinsdag op de terugweg van Middelburg naar Drenthe reden wij langs Dronten om 30 magazins af te leveren bij Erwin Schenzel.

Erwin , eigenaar van EScatO, trainer, opleider en ontwikkelaar in zorg en welzijn. Door zijn brede ervaring en brede kijk op ouderenzorg een expert op het gebied in belevingsgerichte zorg.


Grietje en ik waren aanwezig bij een gastles in Amsterdam bij de zorgorganisatie Cordaan. Erwin gaf hier les aan medewerkers die de opleiding verzorgende IG deden. Mooi om te zien met wat voor een passie en deskundigheid Erwin dit deed. In het interview gaven studenten aan hoe zij de zorg en de opleiding zien.

We hebben een artikel in ons 2e magazine geplaatst en een QR code naar het gesprek wat we met twee studenten en Erwin hielden. Een mooi gesprek.


Erwin gaf aan dat er nog weinig bekend is over de ouder wordende mens met een verstandelijke beperking. Hij zou daar graag aandacht voor zien in het 3e magazine.


Dank Erwin dat je bijna dagelijks onze bijdrages liked en zo lovend bent over onze werkwijze, visie en het JGMagazine.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page