top of page

ZIJ helpt onsWe waren afgelopen week bij De Bloemenstroom, een ontmoetingscentrum voor mensen met een haperend brein in Bloemendaal onderdeel van Zorgbalans. Iedereen wilde de DS zien. Otto had zelf oude citroens gereden samen met zijn partner. We lieten hem en zijn partner erin zitten en ze genoten zichtbaar. Steeds zien wij de verandering gebeuren wanneer mensen plaats nemen en wij ze vragen gaan stellen.

Gisteravond sloop ik naar buiten en ging in onze Oude DS zitten. Ik rook de lucht van olie en het skai voelde koud aan. Buiten keek ik naar haar mooie lijn en rondingen.

Ik startte de motor en langzaam ging zij omhoog. Nog steeds verbaas ik mij over dit systeem. Zo mooi en wondervol. Kinderen die hun ouders vragen te wachten. Mensen die stil blijven staan totdat hij de lucht in is gegaan.De Duimpjes die wij onderweg omhoog krijgen zijn ontelbaar. Zelfs Xana de dochter van Grietje heeft net haar rijbewijs en wil liever in de DS. De jongens draaien zich om als zij achter het stuur zit. Elke dag spreken mensen ons aan en beginnen een verhaal over vroeger. Mooie herinneringen komen boven. Complimenten te over. Het lijkt steeds meer te worden.

Ik startte de motor en langzaam ging zij omhoog. Nog steeds verbaas ik mij over dit systeem. Zo mooi en wondervol. Kinderen die hun ouders vragen te wachten. DRAFTJS_BLOCK_KEY:4npetMensen die stil blijven staan totdat hij de lucht in is gegaan.


Afgelopen week in Bloemendaal een hele dure nieuwe auto parkeerde voor onze DS en de man stapte uit. Hij vond haar geweldig en niet te vergelijken met zijn auto. We raakte in gesprek. Hij werkte in was marketingmanager en erg geinteresseerd in ons verhaal. We gaven hem een JGMagazine en als vrienden gingen we uit elkaar.

Oldtimers verbinden zeggen wij en roept heel wat op. Vorige week kreeg ik een bericht van een zorgmanager en vond dat we nou eens moesten stoppen met die oldtimers. We liepen er maar mee te pronken en het zou onze geloofwaardigheid tekort doen. Deze man had helemaal gelijk. We lopen ermee te pronken en zijn trots op haar. Zoveel mensen heeft zij al geholpen. Dan maar niet geloofwaardig. Ik heb de beste man een aardig bericht teruggestuurd en nooit meer wat gehoord. Ik hoop dat hij trots is op zijn medewerkers🤔

Ik wil haar niet kwijt. We hebben een winterstalling in Wijster. Een oude kippenschuur vol met campers en caravans. Ze staat daar alleen als oldtimer. Soms moet ze opzij gereden worden als er iemand anders uit moet. Een vreemde in onze DS😨 Rust krijgt zij zo niet😥 Vieze lucht van eerder vergane kippenstront

Wel staat ze er droog en hier onder een winterdoek maar wel in onze nabijheid en we kunnen er zo mee weg als het niet glad is op de weg. Weg om mensen te helpen.


Ik moet naar binnen. Grietje mist mij en zal weer vragen wat we met haar gaan doen. Ik weet dat zij het ook verschrikkelijk vindt.


Ik ga zeggen dat hij niet meer wil starten ...
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page