top of page

Zie de mens

Mem op onze trouwdag, prachtig vond ze het.


Gisteren waren we bij het tankstation in Hooghalen. De eigenaar kwam naar buiten "hé Jan en Grietje" Een grote glimlach kwam te voorschijn. Hij hielp ons met tanken en ondertussen was hij geïnteresseerd. Vroeg hoe het trouwen was geweest en plaagde met de ringen. Geen automaat maar een vriendelijke man die samen met zijn vrouw 6 dagen per week de pomp bediend. Waar vind je nog een tankstation waar deze fantastische service is.


Haalde ik vanmorgen brood in Hooghalen bij de warme bakker en wist de aardige dame al welk brood ik wilde hebben en deed het in een papieren zak zoals ik altijd vraag.

Een boodschap bij de kleine supermarkt ernaast en werd ik enthousiast geholpen aan de kassa door Marianne die in ons 2e magazine stond.


Geen scankassa's maar allemaal vriendelijke blije medewerkers. Ik voelde mij helemaal gezien.


Als wij meer open staan en kijken naar elkaar in het dagelijkse leven zal ' zie de mens' in de zorg vanzelfsprekend zijn🙊

143 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments


Unknown member
Mar 05

Het is zeker een geweldig gevoel als je steeds door anderen begroet en geholpen bent!


Gelukkig is dat bij jullie in Hooghalen en hier bij mij in Stockport nog wel zo. Amsterdam waar ik opgegroeid was, is eerder een vreemde stad voor mij dan waar ik sinds 1999 woon en leef. Elke dag begroeten mensen en mij elkaar waar ik ook ben, ook in stadsbussen en op het treinstation van Stockport. Soms krijg ik zelfs gratis beker koffie in de trein of bij een café en dat is alleen uit vriendelijkheid bij en bekendheid met mensen waar ik af en toe een praatje mee maak.


Ook werkt behulpzaamheid in de hand, want men kan elkaar inderdaad beter door kennen en…


Like
Unknown member
Mar 06
Replying to

Prachtig doe je dat Jeannot. Je verdiend een lintje 😘

Like

Unknown member
Feb 16

Even een kleine kanttekening van een local, dus bekend ter plekke.

Het is niet IN Hooghalen maar OP Hooghalen 🤫

Like
Unknown member
Feb 16
Replying to

Leek me een aardige start van m'n terugkeer op internet e.d.

Hebben zo'n 5 jaar later dan op het Drentse platteland nu ook glasvezel in het stadje Suffen, gelijk met de overstap van kpn naar een Zeeuwse club. Tegelijk plofte m'n pc, vermoedelijk van liefdesverdriet, en een nieuwe doos met draden en gekleurde kraaltjes gekocht en nu alweer operationeel. Wat duren 3 maanden in de digitale woestijn dan lang, dus helemaal in de mood voor deze artikelen én reageren.

Like

Unknown member
Feb 16

Dat menselijke en vriendelijke is soms ver te zoeken. Gelukkig zijn ze er meer dan voldoende die het zien en maar goed ook. Dat saaier worden mag wel eens stoppen en dat spontaner mag wel eens meer de overhand krijgen. Oorlog en geruchten van oorlog, ze komen steeds verder naar voren en er zijn maar weinig die durven zeggen dat deze trend maar eens moet stoppen.

De mooiere sfeer in deze wereld mag niet zoek raken.

Like

Unknown member
Feb 16

In deze tijdgeest is de plek van de mens verdrongen door automatisering, protocollen en regeltjes. Machines kunnen goedkoper werken dan mensen. Dat is oa de wet van Gresham (goed geld wordt verdreven door slecht geld, de zilveren gulden voor de nikkele). Enz. Ook in de zorg moet de mens in het centrum staan van de aandacht! Zorg terug naar de verpleging!

Like

Unknown member
Feb 16

Gelukkig heb ik de mens altijd gezien en niet de zorg die ik gaf. Is heel belangrijk.En in kleiner dorp kennen ze je snel. Maar hier bv in "mijn", supermarkt ook.En dat is ook fijn.Like
bottom of page