top of page

Wij gaan weer op ontdekkingsreis

'Grietje ga je mee. Het wittebrood is op en de mooie voorbeelden wachten op ons".


Oldtimers zijn een belangrijk instrument voor ons. Al toen ik kind was droomde ik van bijzondere auto's. Ik kende alle merken, typen en geluiden. Mijn Dinky Toys vond ik prachtig.

Ik haalde toen al mensen op die ziek waren en maakte van Lego een ziekenhuis. Soms liet ik een autootje van de kast vallen😔 en kon het poppetje wat in de auto zat naar het ziekenhuis brengen. Ik zorgde wel voor aanvoer.


Daarom ben ik waarschijnlijk later in de verpleging gaan werken. Als ik bloed zag viel ik al flauw en ging de techniek in. Toch wilde ik uiteindelijk de verpleging in en begon in een mooi verzorgingshuis in Den Haag. Als vrijwilliger wilde ik alles doen. De directeur van het huis hielp zelf nog mee en gaf mij alle ruimte om dingen te leren. Ik was de 1e man die in dat huis in kwam. Omdat ik meer kennis wilde hebben deed ik eerst de opleiding als verpleegkundige. Daarna kwamen er een aantal specialistische opleidingen en kwam in de ambulante zorg terecht. Iedere dag ging ik met plezier naar mijn werk. Ik vond het heerlijk om mensen bij te staan in moeilijke situaties en ingewikkelde zaken te regelen voor mantelzorgers en hun dierbaren.

Nu al ruim drie jaar op pad om met Grietje de mooie voorbeelden in de zorg en maatschappij te zoeken. Mooie positieve verhalen voor ons 4e magazine.


De oldtimers gebruiken wij om mensen aan het praten te krijgen. Hele bijzondere dingen zagen wij gebeuren. In inspiratiesessies gingen medewerkers praten als zij in de oldtimer plaats namen. Oldtimers zijn een soort therapeutisch middel om te helpen. Buiten dat zijn het prachtige wagens die heel veel gevoelens losmaken bij mensen. We popelen weer om er mee te gaan rijden. In Zweden staat de DS te wachten tot zij weer naar buiten mag.Eind volgende week verwachten wij weer naar Zweden te kunnen gaan. Op zoek naar de mooie verhalen aldaar. Veel ideeën hebben wij weer over onze HUISKAMER (Vardagsrum) in het nieuwe huisje. Het gaat schitterend worden voor ons en de bezoekers.


Het bruiloft magzine 122 wordt geweldig.


Een zonnige groet,


Jan Grietje (echtpaar haha ...)164 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page