top of page

Wij gaan weer op ontdekkingsreis

'Grietje ga je mee. Het wittebrood is op en de mooie voorbeelden wachten op ons".


Oldtimers zijn een belangrijk instrument voor ons. Al toen ik kind was droomde ik van bijzondere auto's. Ik kende alle merken, typen en geluiden. Mijn Dinky Toys vond ik prachtig.

Ik haalde toen al mensen op die ziek waren en maakte van Lego een ziekenhuis. Soms liet ik een autootje van de kast vallen😔 en kon het poppetje wat in de auto zat naar het ziekenhuis brengen. Ik zorgde wel voor aanvoer.


Daarom ben ik waarschijnlijk later in de verpleging gaan werken. Als ik bloed zag viel ik al flauw en ging de techniek in. Toch wilde ik uiteindelijk de verpleging in en begon in een mooi verzorgingshuis in Den Haag. Als vrijwilliger wilde ik alles doen. De directeur van het huis hielp zelf nog mee en gaf mij alle ruimte om dingen te leren. Ik was de 1e man die in dat huis in kwam. Omdat ik meer kennis wilde hebben deed ik eerst de opleiding als verpleegkundige. Daarna kwamen er een aantal specialistische opleidingen en kwam in de ambulante zorg terecht. Iedere dag ging ik met plezier naar mijn werk. Ik vond het heerlijk om mensen bij te staan in moeilijke situaties en ingewikkelde zaken te regelen voor mantelzorgers en hun dierbaren.

Nu al ruim drie jaar op pad om met Grietje de mooie voorbeelden in de zorg en maatschappij te zoeken. Mooie positieve verhalen voor ons 4e magazine.


De oldtimers gebruiken wij om mensen aan het praten te krijgen. Hele bijzondere dingen zagen wij gebeuren. In inspiratiesessies gingen medewerkers praten als zij in de oldtimer plaats namen. Oldtimers zijn een soort therapeutisch middel om te helpen. Buiten dat zijn het prachtige wagens die heel veel gevoelens losmaken bij mensen. We popelen weer om er mee te gaan rijden. In Zweden staat de DS te wachten tot zij weer naar buiten mag.Eind volgende week verwachten wij weer naar Zweden te kunnen gaan. Op zoek naar de mooie verhalen aldaar. Veel ideeën hebben wij weer over onze HUISKAMER (Vardagsrum) in het nieuwe huisje. Het gaat schitterend worden voor ons en de bezoekers.


Het bruiloft magzine 122 wordt geweldig.


Een zonnige groet,


Jan Grietje (echtpaar haha ...)166 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

11 Comments


Unknown member
Feb 02

Hoi allen.Hierbij paar vd foto's die ik vd week gemaakt heb. Moet ook zeggen dat de locatie prachtig was.
Like
Unknown member
Feb 02
Replying to

Een weelde om daar te mogen fotograferen, een rijkdom om kleur en groen vast te leggen op de foto.

Like

Unknown member
Feb 02

“Met een kwartje in de hand ga ik door het hele land, een heitje voor een karweitje en een dubbeltje kan raar rollen” - kan mijn leven tot zover samengevat zijn. De Euro kan ik hier helaas niks mee en dat is maar goed ook, want ik woon niet meer in Nederland 🇳🇱. 😜 Hier in het Verenigde Koninkrijk 🇬🇧 hebben wij het Pond nog. Ik heb hier in Engeland 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 nog geen echte versjes hierover zoals wij dat in Nederland doen, kunnen vinden - maar wel soortgelijke zegswijzen zoals: ‘a penny for your thoughts’, ‘going Dutch’, ‘in for a penny, in for a pound’, ‘bring home the bacon’, ‘a penny earned is a penny saved’. Maar dit terzijde. De…


Like

Unknown member
Jan 30

Ontdekkingsreis is altijd leuk om te doen, je weet nooit exact wat komen gaat maar mooier kan het niet. Een mooie oldtimer maakt zo vaak die fijne ruimte voor een goed gesprek, ja dan is het ijs gebroken voor een vervolg gesprek. Nou maar eens afwachten of jullie nog een mooie oldtimer barnfind doen in Zweden. Wel iets anders dan een gewone Volvo!

Like

Unknown member
Jan 30

Fijn, dat samen moeder en dochter op stap. Ja dat fotograferen leren en de fijne kneepjes mee geven is het mooiste wat moeder kan doen. Moeder Ans, het is weer zo'n prachtige foto.

Like
Unknown member
Jan 30
Replying to

Dank je wel

Like

Unknown member
Jan 30

Wie reist kan verhalen van de verre doen vertellen aan een ieder die het wil horen.

Bon voyage en een old timer warden we allemaal (de meesten tenminste) bijna vanzelf!

Like
Unknown member
Jan 30
Replying to

Ja,hard op weg naar de 95 LOL.Dat is mijn doel

Like
bottom of page