top of page

We wilden gaan houtzagen ...


Moeder natuur laat niet met zich spotten. Zij zal zelf hier in Zweden wel bepalen of het vår(voorjaar)wordt. Koning winter kan er geen genoeg van krijgen.

Even leek het alsof we het gehad hadden met het koude weer. We waren al voorzorgsmaatregelen aan het nemen voor de komende winter.

Vanmorgen werden we wakker en een dikke laag sneeuw bedekte alles. Bomen, huisjes, auto's waren verdwenen onder een witte laag. Uren achter elkaar was het doorgegaan met sneeuwen.

Elke keer als we dit meemaken worden we blij. Herinneringen aan winters die vroeger naar mijn idee in Nederland voorkwamen.

Het voelde voor Grietje en mij als een cadeautje.


De DS hebben we weer in winterslaap gebracht. Zij kan dit niet hebben. Haar Franse roots brengt nu problemen met zich mee. De garage in de berg is geduldig. Zij kent haar winters.

Vandaag weer in ons Talanghuset aan het werk. Het gaat mooi worden. Tussendoor koken we op de vedspis en zetten kaffe en te met een potje bronwater. Terug naar de basis. Het hout zagen mag nog even wachten. Als de voorspellingen kloppen zou het voorjaar volgende week een vervolg krijgen.

Vandaag in ieder geval een cadeautje en vanmiddag langlaufen in de tuin.


Van wie heb jij laatst een cadeautje ontvangen?

117 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments


Unknown member
Apr 14

Tja - ander land, andere gewoonten en zeden. Het beste is natuurlijk zoveel mogelijk aan het land 🇸🇪 waar jullie nu wonen, te aanpassen en dat doe ik hier in het Verenigde Koninkrijk 🇬🇧 ook! Engels 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 spreken gaat me vloeiend, net als het Nederlands 🇳🇱, maar het Zweeds 🇸🇪 totaal niet! Welja… ‘Du är en vacker kvinna!’ En ‘Jag älskar dig!’ waren de enige uitspraken die ik in de jaren ‘90 van de vorige eeuw leerde, maar helaas eindigde ik met een Schotse 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿… 🫤 Hoe een dubbeltje raar rollen kan! 😂


Een kleine ‘tegenslag’ waarbij Koning Winter even in zijn vuistje lachte, maar wie het laatste lacht, lacht het best! 😉👍 Het voorjaar komt zeker nog wel hoor.…


Like

Unknown member
Apr 06

Echt he,vooral omdat mijn afscheid vh werk zo koud en kil was

.Heel pijnlijk...Maar dat ligt achter me en ben dankbaar met de kleine dingen die het leven opfleuren.Het meest dankbare ben ik dat mijn gezondheid vooruit blijft gaan.Ik wordt steeds sterker nog.

Like

Unknown member
Apr 05

Het boek Palmen was een verjaardags cadeau, vermed het er toch maar bij.

Like

Unknown member
Apr 05

Dat mooie boek van de collectie Palmen, de collectie oude automobielen. Vele merken automobielen van meer dan 40 jaren oud.

Like
Unknown member
Apr 05
Replying to

Als je veel weet, veel kunt onthouden is dat al heel bijzonder. Wist ook al jaren van het bestaan van een verzameling in de omgeving van Hoogezand, zelfs op facebook kwamen de de foto's langs, jaren lang mijn mond gehouden, het was niet nodig om iemand in verlegenheid te brengen

Like

Unknown member
Apr 05

Een onverwachte bos bloemen van een oud collega, van nog voor mijn ziek worden,Lang niet gezien..Zo lief.En blij mee.

Like
Unknown member
Apr 05
Replying to

Wat een mooi bos bloemen weer kan brengen houd je niet voor mogelijk , het is altijd geweldig om zoiets te beleven.

Like
bottom of page