top of page

Wat is dementie met Lewy Bodies

"Dat ik dit nog mag meemaken"
Het leek even over er niets aan de hand was. Ik nam Cor die bij ons zorghuis woonde mee in de oude DS naar de camping waar zijn zoon en familie stonden. Hij stapte zomaar uit en ging op een campingstoeltje zitten. De kleinkinderen geloofde het niet. Was dit hun Opa. Cor genoot van dit moment.


De diagnose wordt nog wel eens gemist. Vaak wordt er aan de ziekte van Parkinson gedacht. De ziekte heeft een grillig verloop. Bewegingsstoornissen, hallucinaties en wisselende stemmingen. Geheugen blijft heel lang goed. Medicijnen bij deze ziekte werken vaak averechts. Veel hangt af van de benadering. Muziek, en veel in Beweging. Door het grillig verloop en specifieke kenmerken is het voor mantelzorgers heel zwaar.


Lewy Body is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende dementie. Door de bijzondere kenmerken en beloop is het belangrijk om te weten hoe je ermee omgaat.


Het is goed dat Eva Dullaart en Inez Kort een film hebben gemaakt over Joeri "Wat ik niet vergeet"


Jangrietje hebben een #JGMagazine gemaakt waarin we de mooie dingen uit de zorg laten zien. We zoeken juist naar de positieve dingen. In ons volgend Magazine besteden we aandacht aan deze vorm van dementie die nog wel eens gemist wordt.


Wie helpt ons om nog meer mooie verbindingen te maken en mooie voorbeelden uit de zorg te zoeken?

Een stukje uit de film " wat weet ik" Alleen de trailer is nog te zien!

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page