top of page

Wat een liefdevolle zorg en verpleging.


Het is 2.00u midden in de nacht en vanuit mijn stoel zie ik Anja, de nachtzuster Mem een kus geven op haar voorhoofd. Grietje ligt even in de activiteitenruimte te slapen. We wisselen elkaar af. Regelmatig komt Anja kijken en vraagt of we wat nodig hebben.

Net een kopje thee en koffie en heerlijke verse kruidenkaas en een krentenboterham. Gisteren was er constant verzorging in de buurt. De hele familie was er en niet alleen de aandacht voor Mem maar ook voor ons allemaal.

'Wat een geweldig mens is dat' Woorden van Anja over Petra de eigenaresse van Veld-Zicht waar Mem woont. Je kunt altijd een beroep op haar doen.


Het gaat niet goed met Mem. Het lijkt genoeg voor haar. De longen moeten te hard werken en het vocht komt niet meer binnen. We hebben er vrede mee ondanks het grote verdriet wat dit geeft. Ze mag nu gaan als zij wil. Genoeg heeft zij gestreden maar zo mooi dat zij Grietje en mij bij elkaar heeft gebracht. Voor Grietje is het moeilijk. Zo dubbel. Het lijden wil je niet en toch heb je ermee te maken. Het verdriet is groot. Soms kan het niet anders. Mem is nu rustig en ver weg. Het licht roept. Een glimlach heeft zij aan iedereen gegeven. De ziel blijft in leven. Het moment zoekt zij zelf⚘⚘⚘


De dag roept en de duiven houden de wacht totdat zij uit mogen vliegen. Wat een mooie symboliek.


Het team verdient een lintje en zelfs dat is te weinig. Liefdevolle zorg bestaat.


De koffie en thee smaken heerlijk. Anja mag naar huis. Haar dienst zit erop.


Dankjewel Anja, Petra en team van Veld-Zicht.


Mem laat je maar gaan💛💚💛💚

158 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 comentários


Membro desconhecido
01 de jul.

Heel veel sterkte Grietje en Jan in deze moeilijke tijd van afscheid nemen…… loslaten…..van Mem die jullie samenbracht. Mooier kan niet toch?

Denk aan jullie❤️

Curtir

Membro desconhecido
01 de jul.

Nu ik het lees hoe het gaat word ik toch best een beetje stil, het ging zo goed en dan is het toch weer anders, moeilijk is dat. Na de mooiere dagen de minder mooie maar veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Curtir

Membro desconhecido
01 de jul.

Lees het verhaal, zeg maar Verslag, met veel belangstelling na terugkomst uit Klazienveen voor een daarop lijkende familie-situatie. En kan het helemaal beamen. Wat een geduld, zorg en roeping bij de dames en meiden van het zorginstituut. 🌺 Ben daardoor niet in de mood om verder inhoudelijk te reageren. Sterkte gewenst !

Curtir
Membro desconhecido
01 de jul.
Respondendo a

Ook veel sterkte gewenst hoor.

Dierbaren worden gemist.

Curtir

Membro desconhecido
01 de jul.

Wat verdrietig....en wat mooi tegelijk dat het leven zo eindigd met de omarming van de liefde... Zo zou ik het ook willen. Veel sterkte, liefde en nabijheid voor jullie allemaal. ❤️

Curtir

Membro desconhecido
30 de jun.

Het leven gaat en is zich in vrede aan het losmaken in de wetenschap, dat de herinneringen zich hebben verankerd in jullie geheugen. Meer mogen we niet verlangen, niet van Mem noch van een ander. Leven komt en gaat en zo is de cirkel ervan rond. Het is goed zo en in liefde weten we "Mem" 😘🙏 Sterkte deze dagen, droef met een glimlach voor al het moois en haar grootste geschenk was jullie samen door het leven te laten gaan.

Curtir
bottom of page