top of page

Wat doe jij vandaag om gelukkig te zijn?


Afgelopen drie weken zijn we al aan 't verbouwen in ons Sverige talanghus(talentenhuis). Het gaat onderdeel worden van onze inspirationssession 'gebruik of vind je talent' die wij in de zomer hier gaan organiseren. Er hebben al een paar mensen aangegeven interesse te hebben. Wij hebben er zin is en hebben leuke activiteiten. De DS maken we alweer klaar ervoor.

De sneeuw is aan het verdwijnen en het vör (voorjaar) zit in de lucht gaf onze buurman Gunnar aan. Hij kwam gisteren langs om te zeggen dat hij ved (brandhout)voor ons had geregeld. Volgende week krijgen we een kar vol met boomstammen die we zelf weer gaan zagen en kloven.

Toch lijkt de winter er geen genoeg van te krijgen. De komende dagen een helderblauwe lucht en gaat het vanaf zondag weer sneeuwen en kunnen weer op de latten staan.


In ons huisje vinden we bijzondere materialen die men in de 30-er jaren gebruikte.

Oude kranten, karton en behang werden gebruikt als isolatie. We gaan een deel weer hergebruiken. Het karton wordt als prima aanmaakhout gebruikt.


Ik voel mij helemaal gelukkig met Grietje. Regelmatig hebben wij hele discussies over de renovatie en zijn uren aan het overleggen in onze werkbesprekingen. Water wordt niet bij de wijn gedaan want alkohol is hier schreeuwend duur. Een kus of een aai over de wang is al voldoende. Het geluk maken wij zelf.


Wat ga jij vandaag doen om gelukkig te zijn?


99 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 Comments


Unknown member
Mar 24

Ik ben al gelukkig als ik nu alles eindelijk weer bijgehouden en bijgewerkt heb!

😃👍 Daar is ook de zonnige rustdag als zondag (vandaag dus) voor. Alles is op zijn pootjes terechtgekomen en ik kan mijn geluk 🍀 maar niet op!


Er was altijd wel iets daartussendoor en daartussenin, en dat betekende constant (her)plannen en/of improviseren wat meestal uiteindelijk geregeld was, ook al leek het onmogelijk. Maar ja, that’s life. Soms moet je er de godganse tijd voor werken waar je niet eens een meter op vooruit gekomen bent en soms komt het gewoon maar lekker aanwaaien waarbij de overvloed letterlijk meer dan genoeg is.


De lente begon eindelijk doorheen te komen en nóg stak Koning Winter ⛄️ hier dit…


Like
Unknown member
Apr 02
Replying to

De lente en het voorjaar geeft mij altijd de meeste energie om er goed tegenaan te gaan, waarbij ik het najaar vaak tegenop zie om de winter te doorkomen. Waarom, weet ik niet - dat is altijd zo geweest, maar dat is ook de reden dat ik in maart geboren ben en ik kom er dan ook graag voor uit! 😉


Wanneer ik vrije tijd heb en/of tijd te over heb, benut ik hier dan ook wat aan als er zich een goede gelegenheid voor is. Er is immers nooit een goed moment en daar moet je dan dus goed gebruik van gaan maken. 😊

Like

Unknown member
Mar 22

Er was zeker een wensen lijstje maar het liep wel meer dan eens stroef , vooral als je afhankelijke bent van anderen die het grotere werk moesten doen waar ik geen volle ervaring mee heb.. Maar wat ik met mijn eigen handen kan doen repareren en in elkaar zetten geeft ook veel voldoening. Kan met de spuitbus heel veel weer mooi maken en dat geeft veel voldoening. Ook die oude antieke spulletjes.

Like
Unknown member
Mar 25
Replying to

Een van de mooie dingen welke vorig jaar heel mooi is geslaagd is het luchtfilterhuis van de Benz, die is nogal groot en prachtig in de kleur gekregen.

Like

Unknown member
Mar 22

Prachtige foto, een omgeving om van te genieten, dat fijne.

Like

Unknown member
Mar 22

Mooi Ans en je foto zegt genoeg. Geniet ervan😊

Like

Unknown member
Mar 22

Ik word van heel veel dingen gelukkig.


Weer centjes binnen, rekeningen kunnen betaald, zon die schijnt,lieve mensen om me heen,kleindochter die blij roept omaaa.Vogeltje op een tak. Goed gelukte foto, Intens geluk kan dat zijn.Maar vandaag na het huis poetsen verse soep maken en ondertussen met boekje op de bank.Kopje thee erbij.Dat is ook geluk .

Like
bottom of page