top of page

🌼Wat betekent THUIS voor jou?

Een prachtige, lieve, kwetsbare, sportieve en intelligente vrouw Grietje van der Heide💛🧡.

Waar jij ook bent en ik ben in de buurt voel ik mij thuis.


Wel zit er een verschil tussen Nederland en Zweden. In Zweden voel ik mij meer op mijn plek.

We zoeken uiteindelijk allemaal naar geluk en een fijn thuis. Thuis heeft volgens mij niet altijd te maken met een miljonairsvilla vol designmeubels. Ik sprak eens een zwerver en hij wilde niet in een huis en het liefst onder een brug. Voelde zich gelukkig op straat. Heeft het thuisgevoel met de spullen te maken die in het huis staan?


Ik ben zelf verscheidende keren al verhuisd.

In Rijswijk geboren en toen ik 8 jaar was verhuisden we naar Zoeterwoude, een dorp met heerlijke weilanden, sloten, koeien, schapen en een roeiboot en aardige mensen. Ik voelde mij daar thuis ondanks geboren in de grote stad. Vier jaar daarna gingen wij weer verhuizen en vond ik het vreselijk.

Daarna meerdere keren verhuisd en nooit voelde ik mij er meer thuis ondanks de mooie huizen en omgeving.


Leven in je droom. Een eigen langlauf loipe in je eigen tuin. Zou dit het thuisgevoel versterken?

Zie hieronder het filmpje.


Kunnen we het warme gevoel als thuis voelen?


Wat is voor jou het thuisgevoel?
116 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments


Unknown member
Mar 24

Thuis is waar ik ben, dus in het Verenigde Koninkrijk 🇬🇧 waar ik sinds 1998 woon en dat is nu dus 26 jaar.

😃👍


Éénmaal had ik heimwee naar huis en dat was bij mijn eerste schoolreisje naar Nunspeet van 13 juni t/m 16 juni 1972 en toen was ik 6. Dat ik de exacte data heb, is omdat ik nog steeds dat plakboek van dit eerste schoolreisje ergens in de lade heb. Maar goed, daarna heb ik nooit meer heimwee. 🙂👍


Thuis was ook waar ik elke zomer met vakantie in de Franse 🇫🇷 én in de Zwitserse🇨🇭Alpen was en ik was door de huidige omstandigheden (zoals de hoge leeftijd van mijn vader) echt ontdaan dat we dat nu…


Like
Unknown member
Mar 24
Replying to

We zijn hier tijdelijk op Aarde en ik als Christen geloof in de redding door Jezus Christus. Als jij/jullie hier wat meer over wil/willen weten, kan ik jou/jullie hier nader toelichten, maar hier komt het op neer: “Beter twee keer geboren zijn en één keer doodgaan, dan één keer geboren zijn en twee keer doodgaan.”. We leven hier immers maar één keer op Aarde en dan hierna… ja, God weet het al. Maar zolang je/jullie hier nog rondloopt/rondlopen, dan heb(ben) je/jullie de gelegenheid voor jouw/jullie zonden te bekeren en door Hem gered te zijn, waarbij de tweede dood gepasseerd is en in eeuwigheid met Hem in de Hemel zijn.

Like

Unknown member
Mar 20

Prachtig , voorjaar in Drenthe, mooi Ans.

Like
Unknown member
Mar 20
Replying to

Yup,voorjaar in de bakken thuis.Heerlijk

Like

Unknown member
Mar 20

Gezelligheid in huis, vooral sfeer om thuis te voelen. Niet te vergeten de spulletjes die je hebt en waar je aan bent gehecht. Een warme sfeer en omgeving is zo belangrijk.

Like

Unknown member
Mar 20

Het rhuisgevoel is denk ik de plek waar je geaard bent.Onafhankelijk

van villa of design en met voor jou herkenbare spullen om je heen.

Gewoon een leuke plek met mensen die je kennen/herkennen en zien en horen.


Like
Unknown member
Mar 24
Replying to

Mooi Ans al die prachtige bloemen. Leuk om daar foto's van te maken.

Like
bottom of page