top of page

Wat ben ik trots op je Grietje"Dan zeg ik dat de kat en mijn man in de auto blijven"


Vanmiddag vroeg Grietje waar ik begraven wilde worden. Ik schok mij bijna dood van zo'n vraag. Het liefst natuurlijk in Zweden. Grietje zag een probleem op de veerpont want wilde mij zelf gaan brengen in de auto met de kist achterin. Moeilijk om uit te leggen dat ik in de auto zou blijven beneden op het autodek in het Zweeds. Normaal krijgen wij een hanger met 'Dog in Car' om op te hangen aan de spiegel. Grietje streept het woordje Dog altijd door en maakt er Cat van. 'Man' komt er dan bij te staan. We moesten er om lachen. Gelukkig konden wij er nu nog om lachen en moesten er niet aan denken eigenlijk. Het zijn onderwerpen waar je nooit mee bezig wil zijn.


Net 3 weken getrouwd en komt dit onderwerp voorbij. Toch zijn het belangrijke zaken waar je eigenlijk al veel eerder bij stil mag staan. Op het moment dat het zover komt dat één van de twee komt te overlijden is het zo verdrietig dat je er niet meer over wil of kan nadenken. In mijn zorghuis gaven we de inwoners en de familie een lijst waarop zij alles rondom het overlijden konden invullen. Het was voor beide partijen prettig om dit niet op het laatste moment te moeten uitzoeken. Er zijn vaak veel dingen niet duidelijk en een begrafenis of een crematie kunnen een hoop kosten met zich meebrengen. Niet iedereen is hiervoor verzekerd. We gingen eens na wat er allemaal geregeld moet worden en waar kan ik alle informatie vinden. Goed om dit op papier te zetten. 'Mijn'vrouw is er gelijk mee begonnen😊

Grietje wil een goedkope kist waar mensen dingen op kunnen zetten, tekenen etc. Misschien maken we er alvast twee met het hout uit de oude schuren😁


We kunnen elkaar nog niet missen en hebben dat op het formulier aangegeven. We zijn er niet aan toe! Grietje heeft net ons bruiloftsmagazine ontworpen en ik mocht meehelpen de foto's uitzoeken. Ik mocht weer een aantal verhalen schrijven. Het wordt een prachtig dik (108 pagina's) magazine. Zoals zij alleen de ontwerpen doet is fantastisch om te zien. Ik heb er respect voor dat zij dit zo mooi en precies doet en ben trots op haar. Ze is een ware kunstenaar

We zijn benieuwd hoe het er echt uit gaat zien. Helaas had de drukker vergeten een voorbeeld van een nieuw papiersoort te sturen en wordt het pas maandag voordat we het hebben😪.


Ik zou bijna zeggen 'laat je niet kisten'


Toch even serieus 🤔!!!

Dit zijn zaken waar niet iedereen aan wil denken maar zeer belangrijk. Niet alleen voor de mensen waar je zorg voor draagt en natuurlijk jezelf. Kijk het toch maar even na of er iets geregeld is. Het voorkomt een hoop problemen als het zover is.


Heb jij of u al wat geregeld?313 weergaven15 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

15 Comments


Unknown member
Mar 05

Het heeft een tijdje geduurd voor ik zoals nu eindelijk weer op jouw - overigens altijd - mooie blog kan reageren. Soms was ik er door al die drukte er gewoon niet aan toegekomen, dus nu kan ik gelukkig van de gelegenheid gebruik maken om alsnog de blogs te inhalen.


Mijn levensverzekering was jarenlang geleden reeds door mijn ouders opgezet en sinds ik in 1984 voor het eerst in deeltijd bij Albert Heijn ging werken, financierde ik mijn eigen levensverzekering die ik van mijn ouders overgenomen had. Jaren betaalde ik deze tot aan het eind in de jaren ‘10 van deze eeuw toe omdat deze volledig betaald is en sindsdien zal het pas vrijgegeven gaan worden als ik ooit kom…


Like
Unknown member
Mar 06
Replying to

Een tante gaf alles al weg toen zij leefde. Dan kon ze er zelf nog van genieten van de reacties. Leuk dat je weer terug bent. We hadden je al gemist. Voel je je niet schuldig hoor maar de reacties zijn altijd zo mooien bieden steun.

Dank🙏👍

Like

Unknown member
Feb 11

Zo denken we er ook over wat gebeuren moet op dat moment na overlijden is geregeld, dingetjes die toch nog anders wilt doen en kan dan. Je hebt het niet voor het zeggen maar we hopen graag nog vele jaren in deze wereld te zijn.

Like
Unknown member
Feb 11
Replying to

Goed hoor dat jullie dat geregeld hebben. Dank voor je antwoord

Like

Unknown member
Feb 11

Het verhaal van Van Agt zet zeker tot nadenken , hand in hand na ruim 70 jaren samenzijn afscheid nemen uit deze wereld. Maar de emotionele betekenis niet te vergeten. Het heel stof in discussie gegeven over dit onderwerp. Ruim 50 jaren terug heb ik dit ook voor mijn ogen zien gebeuren, ook een echtpaar die toen al op dezelfde manier beslisten over hun eigen uitstappen, want dat ging ook niet meer. Moedig en ook met respect, al denkt men er zo verschillend over.

Like

Unknown member
Feb 11

Ik heb alles geregeld. Kinderen weten er van.dingen staan op papier en iedereen die wil mag op mijn kist tekenen.Wil ook verhaal aan de binnenkant.

Like
Unknown member
Feb 11
Replying to

Welnee,je ligt eerst in een leenlist en als de eigen kist beschildert is met wat men kwijt wil kom je daar pas in.En bovendien wil ik iets binnenkant deksel. Iets op de bodem kan ik uiteraard niet lezen. Ik kom met de neus omhoog te liggen op een zachte ondergrond.

Like

Unknown member
Feb 11

Mooi en ingrijpende story wat zeker belangrijk is. Iryna begreep eerst niet dat dit een normaal onderwerp is want in Oekraïne wordt daar niet over gesproken. Ik ben er heel open in en onze wensen zijn kenbaar en eerlijk gezegd hou ik van eenvoudig. Doe maar normaal je doet of (ben) al gek genoeg! Korte dienst, krachtig en onthou zelf maar wat je van mij vindt. Geen lange toespraken die dat kunnen beïnvloeden.


Mooi geschreven 🦚Jan t Hoen🦋 en doe Grietje (Grace) van der Heide 🌻 de groeten. En oh ja .. wij kunnen jullie ook nog niet missen hoor! ❤️

Like
Unknown member
Feb 11
Replying to

Maar bedenk ook, het begint met kinderen krijgen, een rijkdom als het goed gaat. Van zwangerschap tot de geboorte kost tegenwoordig al veel geld. Zo is het ook met de uitvaartwereld, geld verdienen over de rug van de consument, spijtig om het zo te moeten zeggen. Bloemen en linten horen tegenwoordig bij het verdienmodel van begraven. De manier waarop is zelfs nog niet genoemd, maar op een natuurbegraafplaats of een crematie. Nieuwe technieken komen steeds meer naar voren.

Like
bottom of page