top of page

Wat ben ik trots op je Grietje"Dan zeg ik dat de kat en mijn man in de auto blijven"


Vanmiddag vroeg Grietje waar ik begraven wilde worden. Ik schok mij bijna dood van zo'n vraag. Het liefst natuurlijk in Zweden. Grietje zag een probleem op de veerpont want wilde mij zelf gaan brengen in de auto met de kist achterin. Moeilijk om uit te leggen dat ik in de auto zou blijven beneden op het autodek in het Zweeds. Normaal krijgen wij een hanger met 'Dog in Car' om op te hangen aan de spiegel. Grietje streept het woordje Dog altijd door en maakt er Cat van. 'Man' komt er dan bij te staan. We moesten er om lachen. Gelukkig konden wij er nu nog om lachen en moesten er niet aan denken eigenlijk. Het zijn onderwerpen waar je nooit mee bezig wil zijn.


Net 3 weken getrouwd en komt dit onderwerp voorbij. Toch zijn het belangrijke zaken waar je eigenlijk al veel eerder bij stil mag staan. Op het moment dat het zover komt dat één van de twee komt te overlijden is het zo verdrietig dat je er niet meer over wil of kan nadenken. In mijn zorghuis gaven we de inwoners en de familie een lijst waarop zij alles rondom het overlijden konden invullen. Het was voor beide partijen prettig om dit niet op het laatste moment te moeten uitzoeken. Er zijn vaak veel dingen niet duidelijk en een begrafenis of een crematie kunnen een hoop kosten met zich meebrengen. Niet iedereen is hiervoor verzekerd. We gingen eens na wat er allemaal geregeld moet worden en waar kan ik alle informatie vinden. Goed om dit op papier te zetten. 'Mijn'vrouw is er gelijk mee begonnen😊

Grietje wil een goedkope kist waar mensen dingen op kunnen zetten, tekenen etc. Misschien maken we er alvast twee met het hout uit de oude schuren😁


We kunnen elkaar nog niet missen en hebben dat op het formulier aangegeven. We zijn er niet aan toe! Grietje heeft net ons bruiloftsmagazine ontworpen en ik mocht meehelpen de foto's uitzoeken. Ik mocht weer een aantal verhalen schrijven. Het wordt een prachtig dik (108 pagina's) magazine. Zoals zij alleen de ontwerpen doet is fantastisch om te zien. Ik heb er respect voor dat zij dit zo mooi en precies doet en ben trots op haar. Ze is een ware kunstenaar

We zijn benieuwd hoe het er echt uit gaat zien. Helaas had de drukker vergeten een voorbeeld van een nieuw papiersoort te sturen en wordt het pas maandag voordat we het hebben😪.


Ik zou bijna zeggen 'laat je niet kisten'


Toch even serieus 🤔!!!

Dit zijn zaken waar niet iedereen aan wil denken maar zeer belangrijk. Niet alleen voor de mensen waar je zorg voor draagt en natuurlijk jezelf. Kijk het toch maar even na of er iets geregeld is. Het voorkomt een hoop problemen als het zover is.


Heb jij of u al wat geregeld?294 weergaven13 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page