top of page

Uitdaging in Sverige gaat héél ver

Honderden lezers op de website en duizenden op Linkedln en lazen ' wie durft de uitdaging aan in Sverige '. Jezelf tegenkomen op een toilet die je absoluut niet herkend. Slapen achter een deurtje waar het slot op zit en de wolven(vargar) 's nachts om de schuur heen lopen op zoek naar eten.

Een deurtje met een haakje die de Vård I hemmet(thuiszorg)gebruikt om de sleutel te pakken.

Het eten ga je maken op een zelf geïmproviseerde vedspis. Talenten komen op deze plekken goed van pas of worden nu geboren.

Mocht je nog steeds aan het lezen zijn ben je welkom in ons Talanghuset. Een huis in een indrukwekkende omgeving met een uitzicht waar je stil van wordt. Koken op een vedspis binnen geeft een geweldig warm gevoel.

Zeearenden, spechten, koekoeken, vossen, elanden, reeën, veelvraten en veel wolven die in de buurt zijn. Een schitterende natuur en omgeving waar even de tijd een pauze nam en de intense stilte onbeschrijfelijk is.


De sneeuw is verdwenen. De grindweg 7 kilometer lang door de bossen naar boven zit vol kuilen. Het overtollige water stroomt als een grote waterval erlangs naar beneden. Stukken weg zijn ingestort en ik kan nog net op de weg blijven. De natuur begint net te ontwaken. Ik doe onze was in het dorp in de tvättstuga. Het is hier spotgoedkoop om te doen. Een uitzicht op het grote meer.

Op de terugweg moet ik vele kilometers achteruit rijden omdat de weg is ingestort. Een andere weg is 20 kilometer om. Grietje had de vedspis aangemaakt en de koffie stond al te pruttelen. Ze maakte zich zorgen of ik wel heelhuids terug zou komen. Ons verblijf in Zweden is een groot avontuur en elke dag is anders.


Bij binnenkomst zie ik een grote lieve glimlach en ben ik thuis💛⚘💛⚘ en laat mij de verse koffie goed smaken.


108 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page