top of page

Terug naar Nederland

"Waarvoor wil je met mij trouwen?

🍓Omdat je lief bent.

🍇Omdat je geduldig bent.

🍐Je stimuleert mij.

🍎Verbinding nog dieper gaat


Ik noemde dezelfde redenen en er kwamen nog vele anderen.


"Jag älskar 💛 dig " was de belangrijkste


Om 6.00 zaten we gisterochtend aan het ontbijt. De thermometer buiten stond op -27 °C.

Wat later was het zelfs -30°C en voelde het als -35°C. Bij deze temperaturen moesten we de auto inpakken. Metaal bleef aan onze handen plakken en steeds korte tijd buiten. Een stralend sterrenhemel en fonkelende sneeuwkristallen. Die nacht was ik er twee keer uit geweest om de houtkachel aan te houden. Hoofd onder de vele wollen dekens en zodoende hadden wij het overleefd. Buiten plassen was gevaarlijk. Alles bevroor en zelfs de straal😁


Een schitterende zonsopkomst maakte het onderweg nog moeilijker om weg te gaan uit Zweden. Wat een prachtig land is dit toch.Terug omdat we 19 januari een geweldoge dag gaan beleven. Mijn oudste dochter zal getuige zijn. Ik had graag gehad dat mijn jongste dochter erbij zou zijn maar zij is nog niet zover. De andere getuige is Xana de dochter van Grietje. Hoe mooi kan het zijn🥰.


We merken dat we weer moeten wennen. Er ligt nog wel sneeuw onderweg en nu in Duitsland is het-2°C. We vinden het warm en missen de kou, mooie witte wereld en de lieflijke sprookjesachtige omgeving.


Na de 19e gaan we waarschijnlijk weer snel terug. Het huisje waar ons JanGrietje atelier moet komen gaan we verder opknappen. Nog even door met längdskidor oefenen en naar de breiclub in het dorp en een begin maken met ons 4e magazine met Zweedse onderwerpen.


Sorry ik ga stoppen want koningin Silvia van Zweden appt😊


Waarom zou jij trouwen?

228 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

10 Comments


Unknown member
Jan 09

Die vraag stel ik niet (meer) na de echtscheiding bijna 7 jaar geleden. Pijnlijk is het woord niet, het is alleen niet voor iedereen weggelegd.


Het is meer dat je het (vanuit jouw hart) doet of niet. En als je dat doet, dan weet je het gewoon en hoef je deze vraag eigenlijk niet eens te stellen; je groeit gewoon vanzelf er naar toe. Dat is het allerbelangrijkste wat de reden ervan is - de liefde, het samen verder gaan, de bevestiging van elkaars bestaan als eenheid en de (juridische) zekerheid verbonden met elkaar zijn.


Maak er gewoon wat moois van en geniet van elkaar zolang jullie (nog) kunnen, dat is mijn wens voor jullie. Denk er verder niet over…


Like

Unknown member
Jan 07

Wat een romantische Blog wederom en de warme woorden doen de sneeuw haast smelten en ja het is een land waar je je plas moet ophouden en dan heb je alle min-punten wel opgenoemd. Okay de temperatuur is ook min maar geen min-punt. Geniet van de avontuurlijke dagen die de voorbereiding naar 19 januari zullen worden. 19 januari is de dag die bij mij omcirkeld staat in de agenda met de tekst er in: "Je weet maar nooit, dus hou deze dag vrij en de accu's van je camera op 100%" In de sterren staat dat je op 19 januari in een schrikkeljaar, niets mag rekenen voor filmwerk en een opdracht dus als zonder kosten mag worden aangemerkt. 😂

Like
Unknown member
Jan 08
Replying to

Zelfs dat is geregeld😁

Like

Unknown member
Jan 07

Waar ik toch bij stil wil staan is hoe het met met Mem gaat, het sneeuwt een beetje onder door al die andere mooie blogs. Maar wat is mooier om Mem erbij te hebben en bij Mem te zijn. Het zijn die geluksmomenten om van te genieten. Wat zou het geweldig zijn als Mem top mag genieten van jullie huwelijksdag

Like
Unknown member
Jan 08
Replying to

Mem mag ook wel iets meer benoemd worden, er is de laatste tijd weinig over haar gesproken, maar inderdaad het wordt helemaal om haar heen georganiseerd,dat gaat een top dag worden voor haar

Like

Unknown member
Jan 07

Dit jaar is het al 42 jaar geleden dat ik het ja woord aan mijn Anneke heb gegeven , maar ook in een goed huwelijk is er wel eens verschil van mening. 39 jaar geleden werd onze oudste dochter op onze trouwdag geboren. Het was ook de trouwdag van mijn overgrootouders Op de geboortedag van mijn gootmoeder is onze zoon geboren. De bijzondere herinneringen. Nog wel een paar fijne herinneringen, maar het mooiste schilderij hangt al 42 jaar in onze kamer, met een heel speciale en wel heel bijzondere betekenis.

Leergeld genoeg betaald Jan en Grietje maak er een heel fijne huwelijksdag van die veel goeds mag brengen. Het is nu echt aftellen tot dat moment.

Like

Unknown member
Jan 07

You do it once, you do it twice, you do it over cause it's really nice. Trouwen is laten zien aan de buitenwereld hoe er samen over gedacht wordt en daar anderen in laten delen.

Like
bottom of page