top of page

Mijn Vader was geweldig👤Een voorbeeld voor mij

Gisteren met 'mijn vrouw' op de hei aan het bewegen. Elke keer als ik Grietje aankijk voel ik mij gelukkig. Zij is zo scherp in het opmerken van kleine dingen.

Een klein bordje op de hei.

Ik zou dan doorrijden. Ik heb een soort drang om dan dingen juist te doen. In een museum moet ik mij bedwingen om oude kastjes, schilderijen juist aan te raken als er een bordje staat 'niet aanraken'.


Toch was ik juist altijd heel braaf.

Als kind moest ik met mijn vader mee midden in de nacht. Ik moest op dehoek van de straat op wacht staan om een seintje te geven als er politie aankwam. Ik begreep er niets van. Ik zag mijn vader dan bij een juwelierszaak naar binnen gaan via de achterdeur. De volgende dag bij het ontbijt zag ik mijn moeder blij met een nieuwe gouden halsketting en een nieuwe ring. Ik vond mijn vader een geweldige vent. Welke vader deed dit nou? Op een nacht kwam er inderdaad politie en vroegen waar mijn vader was. Ik wees hun de weg en blij dat ze schijnbaar mijn vader kende. Ik begreep er niets van dat mijn vader meegenomen werd. Lang heb ik hem toen niet meer gezien. Mijn moeder boos omdat zij geen kettingen meer kreeg. Sinds die tijd ben ik gaan veranderen en deed alles wat niet mocht. Ik vond het niet eerlijk.

Ik denk dat mijn vader trots geweest zou zijn op mij.

Wat was Grietje blij met de ring die ik haar gaf.

Mijn vader was een groot voorbeeld voor mij. Nog ben ik hem dankbaar ...

145 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 commentaires


Membre inconnu
29 janv.

Jan, jouw vader was zeker de zwarte schaap van de familie en jij zelf bent zo’n beetje grijs ook! 😂


Mijn vader was vanwege zijn werk bij de Koninklijke Marine veel weg en mijn grootvader (van moeder’s zijde) was meer mijn voorbeeld geweest, al begreep mijn moeder maar niet hoeveel ik - zonder dat ik zelf daar van bewust van was - in karakter erg op mijn opa leek. Elke keer als ik zo’n zonderlinge gedrag toonde of uitspraak deed, zei zij altijd: “Jeannot, je lijkt jouw opa wel!” Meestal reageerde ik verbouwereerd, maar van binnen glunderde en was ik zeker apetrots! Ik vroeg haar dan droogjes en haast sarcastisch: “Ma, wat is daar nou eigenlijk verkeerd aan?” Brutaal en…


J'aime
Membre inconnu
30 janv.
En réponse à

Wat een bijzonder verhaal. Mooi om dit soort dingen te horen wat het losmaakt.

Ja ze zou het nog spannender hebben gevonden😊

Jij snapt het verhaal😁

J'aime

Membre inconnu
28 janv.

Nee,netjes betaald. Ga ik vanuit.

J'aime
Membre inconnu
28 janv.
En réponse à

Mmmmmm ......ja in mooie kronen

J'aime

Membre inconnu
28 janv.

Krijg het gevoel dat hij toch telkens dezelfde ketting regelde ;-). En de politie ervan wist 😌. Alles heeft betekenis in dit leven en maken tot wie je bent. Fijn de scherpte van Grietje zij houdt jou daarbij op het juiste pad, zoals de foto van Ans 🤗 fijne zondag het is 🌞🌞

J'aime

Membre inconnu
28 janv.

Site heeft weer kuren, maar poging 3 moet lukken.

Mooi verhaal Jan.En Grietje blij maken hoort nu tot een van je doelen.J'aime
Membre inconnu
28 janv.
En réponse à

Maar wat is er mooier dan dat mooie sieraad, een mooie ketting en ring en betaald met kronen.

J'aime
bottom of page