top of page

Mijn Vader was geweldig👤Een voorbeeld voor mij

Gisteren met 'mijn vrouw' op de hei aan het bewegen. Elke keer als ik Grietje aankijk voel ik mij gelukkig. Zij is zo scherp in het opmerken van kleine dingen.

Een klein bordje op de hei.

Ik zou dan doorrijden. Ik heb een soort drang om dan dingen juist te doen. In een museum moet ik mij bedwingen om oude kastjes, schilderijen juist aan te raken als er een bordje staat 'niet aanraken'.


Toch was ik juist altijd heel braaf.

Als kind moest ik met mijn vader mee midden in de nacht. Ik moest op dehoek van de straat op wacht staan om een seintje te geven als er politie aankwam. Ik begreep er niets van. Ik zag mijn vader dan bij een juwelierszaak naar binnen gaan via de achterdeur. De volgende dag bij het ontbijt zag ik mijn moeder blij met een nieuwe gouden halsketting en een nieuwe ring. Ik vond mijn vader een geweldige vent. Welke vader deed dit nou? Op een nacht kwam er inderdaad politie en vroegen waar mijn vader was. Ik wees hun de weg en blij dat ze schijnbaar mijn vader kende. Ik begreep er niets van dat mijn vader meegenomen werd. Lang heb ik hem toen niet meer gezien. Mijn moeder boos omdat zij geen kettingen meer kreeg. Sinds die tijd ben ik gaan veranderen en deed alles wat niet mocht. Ik vond het niet eerlijk.

Ik denk dat mijn vader trots geweest zou zijn op mij.

Wat was Grietje blij met de ring die ik haar gaf.

Mijn vader was een groot voorbeeld voor mij. Nog ben ik hem dankbaar ...

141 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page