top of page

Mijn oma zou een kaarsje voor ons opsteken


Mijn Oma ging vrijwel elke dag naar de kerk. Ze knielde voor de bank en maakte een kruisteken op haar voorhoofd. Niet zitten maar knielen en de handen gevouwen. Regelmatig bad zij voor ons haar Rozenkrans(paternoster). Eén keer per maand liet zij een mis opdragen voor mijn opa. Bang voor de dood was zij niet. Zij zou mijn opa weer in de hemel tegenkomen. Mooi dat het geloof haar zoveel steun gaf.

Thuis stond er een mariabeeld en bij speciale gelegenheden werd er een kaarsje opgestoken.

Wat hebben ouderen nu voor steun?

Zelf heb ik al lang een Mariabeeld. Een kaarsje moet er altijd branden. Soms vraag ik haar dingen en komt mijn wens uit. Zij brengt mij geluk en ik geloof er heilig in. Zo pakte ik vanmorgen een klein boekje waarin Grietje 2 jaar geleden mooie dingen had opgeschreven. Ik keek naar mijn mariabeeld en sloeg het boekje open.

Ik liet Grietje de bladzijde zien en we moesten samen lachen. Hier blijkt weer dat er meer is tussen hemel en aarde of is dit toevallig.


We zijn heel creatief bezig voor de bruiloft. De bedankkaartjes en andere leuke dingen zijn we zelf aan het maken.


Ik krijg zelf weer zin om te tekenen en te schilderen. Zo maakte ik een klein prentje met bloemen voor Grietje. Al lang heb ik dit niet gedaan. Het zou mooi zijn als ik ontdekt werd. Ik keek mijn Mariabeeld aan en het leek of zij mij een glimlach gaf of was het een traan.


Het gaat goed komen. Ik geloof erin😇158 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

6 comentários


Membro desconhecido
16 de jan.

Geloven is persoonlijk en net als hoop, dat mag je niet ontnemen of onthouden. Steun als je ernaar leeft, je eraan vasthoudt. Dat is mooi en geeft rust en waarom ook niet. Niet alle materie is zo belangrijk, emoties als liefde en warmte, geborgenheid en vertrouwen zijn zoveel waardevoller. Believe in love dat kan nooit teveel worden ❤️

Curtir

Membro desconhecido
16 de jan.

Dierbare herinneringen blijven , elk heeft zijn manier om familieleden of dierbaren te herdenken. Vooral de laatste tijd komen nog wel herinneringen boven, waar nog wel eens stevig over word nagedacht. Miste in mijn leven vaak die antwoorden uit mijn jeugd. Dat oorlogstrauma bij mijn ouders was veel groter dan ik me maar ook heb kunnen bedenken, de onuitwisbare sporen. Ja je staat er bij stil. Het is wel die oudtante geworden die veel onbeantwoorde vragen een naam heeft gegeven. Haar ben ik het nog het meest dankbaar. Ja zij was ook die dame die dat kaarsje overal opstak. Dat kaarsje opsteken voor de blijvende herinnering, doe het misschien wel te weinig, maar heb het goed opgeslagen in mijn geheugen.

Curtir

Membro desconhecido
16 de jan.

Dat kaarsje opsteken doe ik geregeld bij de kerken waar ik kom.Altijd 2 of 3

Voor overleden familie,voor de levende familie en speciaal voor iemand die het nodig is.

Mijn moeder deed het ook bij bijzonderheden.zo ook toen ze wist dat ik ging bevallen van oudste zoon en hoorde dat ik naar het ziekenhuis moest.

Alles is goed gekomen.

Lekker creatief bezig zijn. Fijn toch.Curtir
Membro desconhecido
16 de jan.
Respondendo a

Ja Jan ik sluit me er helemaal bij je aan dat speciale kaarsje voor Ans.

Curtir
bottom of page