top of page

Mijn oma zou een kaarsje voor ons opsteken


Mijn Oma ging vrijwel elke dag naar de kerk. Ze knielde voor de bank en maakte een kruisteken op haar voorhoofd. Niet zitten maar knielen en de handen gevouwen. Regelmatig bad zij voor ons haar Rozenkrans(paternoster). Eén keer per maand liet zij een mis opdragen voor mijn opa. Bang voor de dood was zij niet. Zij zou mijn opa weer in de hemel tegenkomen. Mooi dat het geloof haar zoveel steun gaf.

Thuis stond er een mariabeeld en bij speciale gelegenheden werd er een kaarsje opgestoken.

Wat hebben ouderen nu voor steun?

Zelf heb ik al lang een Mariabeeld. Een kaarsje moet er altijd branden. Soms vraag ik haar dingen en komt mijn wens uit. Zij brengt mij geluk en ik geloof er heilig in. Zo pakte ik vanmorgen een klein boekje waarin Grietje 2 jaar geleden mooie dingen had opgeschreven. Ik keek naar mijn mariabeeld en sloeg het boekje open.

Ik liet Grietje de bladzijde zien en we moesten samen lachen. Hier blijkt weer dat er meer is tussen hemel en aarde of is dit toevallig.


We zijn heel creatief bezig voor de bruiloft. De bedankkaartjes en andere leuke dingen zijn we zelf aan het maken.


Ik krijg zelf weer zin om te tekenen en te schilderen. Zo maakte ik een klein prentje met bloemen voor Grietje. Al lang heb ik dit niet gedaan. Het zou mooi zijn als ik ontdekt werd. Ik keek mijn Mariabeeld aan en het leek of zij mij een glimlach gaf of was het een traan.


Het gaat goed komen. Ik geloof erin😇155 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page