top of page

Mijn moeder had dit prachtig gevonden.


Een kalfje komt langzaam op mij af. Ze steekt haar kop tussen het hek en ik voel een ruwe tong op mijn hand. Mijn gedachten dwalen af naar Zoeterwoude, een dorp vlakbij Leiden. Ik was 9 jaar oud en we verhuisde van de stad Rijswijk naar een dorp. Voor mijn moeder was het behoorlijk wennen. De boerderij met dieren vond zij prachtig en met name kalfjes. Ik vond het spannend om in de hooiberg te spelen en vond het prachtig om kalfjes geboren zien worden. De scherpe mestlucht en het loeien deed mij ontwaken. Wat een fijne herinneringen.


Mem stond al voor het raam en zag er ontspannen uit. Ze nam ons mee naar haar kamer en leek trots. Alleen bij ons thuis hadden we haar zo gezien.


We werden hartelijk ontvangen in de activiteitenruimte. Genoten van koffie en thee met koek erbij. Een koffer met herkenbare Franse spullen. We sloten aan en zagen twee activiteitenbegeleidsters professioneel te werk gaan.


We voelen ons thuis en Grietje kan Mem nu los laten.

Er is weer tijd voor andere zaken.


Bestel ons JGMagazine voor nog meer mooie voorbeelden


https://www.13mooiemensen.nl/product-page/jangrietje-magazine
119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page