top of page

Mem knapt op in de oldtimer

Weer een bewijs dat oldtimers helpen bij dementie. De verandering was er direct en de verbinding gemaakt.
Het ging niet zo goed met Mem. De benauwdheidsklachten namen weer toe. Voordat wij naar Zweden gaan wilde we haar eerst zelf zien. Met de oude Healey rijden is al een feest op zich en als wij daar mensen blij mee mogen maken helemaal. We zagen een mem waar het alweer wat beter meeging. De benauwdheid was niet meer aanwezig. De kuur begon zijn werk te doen.


Mem begon te glimlachen tegen mij toen zij de oude auto zag. We lieten haar daarna bij Grietje in de Austin Healey instappen. Zie haar reactie in de film.

Het besef was weer duidelijk aanwezig. Al gauw zagen wij dat het een stuk beter was dan afgelopen week. Natuurlijk blijft zij heel kwetsbaar en kun je er nooit zeker van zijn dat dit zo blijft doorgaan. We durven nu wel naar Zweden.


Jan, de broer van Grietje gaat dit weekend met zijn gezin op vakantie naar Italië. Zij durven het nu wel aan. Op de terugweg gingen wij bij hun langs. De Kids mochten meerijden in de Healey. Ze vonden het spannend en leuk.

Mooi om te zien dat jongeren deze klassieker leuk vinden. Een wagen waar geen digitaal systeem aanwezig is. Een wagen waar je hard in moet werken om vooruit te komen.


Al in mijn woonzorghuis nam ik de mensen mee in de oldtimers. Samen hadden we dan heel veel plezier.

Het staat mij nog op het netvlies gegrift als dhr T. (96)met mij meeging in de MGB. Hij leek ineens beter te kunnen lopen en sprak de hele weg.

Nog steeds mis ik het enthousiasme en vriendelijkheid van deze prachtige bijzondere man.


Gisteren kregen we weer vele duimpjes van mensen die helemaal enthousiast raakten van de auto.


Grietje reed een rondje met een dame die net als Mem in Veldzicht woont. De dame gaf aan dat zij een groot liefhebben was en is van mooie auto's. Daarna zeer dankbaar en liet het iedereen weten dat zij in deze auto gezeten had.


Pas laat gingen wij terug naar Drenthe en nog steeds verbazen wij ons over de stress op de weg. Met rustige snelheid reden wij op huis aan.


Kunt u zich voorstellen dat klassiekers helpen in het welzijn van mensen met en zonder dementie?


ps. Er zijn mensen die het helemaal niets vinden en blij worden van een supermoderne auto of helemaal geen voertuig!
93 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page