top of page

MEM-Bear Janneman voor 't eerst de lucht inIk had nog nooit gevlogen! Alles per boot of auto. Dat was reden voor Grietje om mij en Janneman te verrassen op mijn verjaardag 27 juli.


De piloot een aardige man die mij geruststelde. Legde alles haarfijn uit en ik mocht zelfs meehelpen. Onderweg legde hij het instrumentarium uit en wees alles aan waar we overheen vlogen. Een indrukwekkende ervaring om over het waddengebied te vliegen. MEM-Bear kon ik regelmatig indrukken en hoorde dan een bekende stem. Dit gaf mij dan een geruststellend gevoel ondanks dat Grietje erbij zat.

Halverwege de vlucht voelde ik mij zo sterk dat ik het stuur overnam en de Cessna mooi aan de grond bracht. Daar werd ik wakker en had de laatste 5 minuten gedroomd😂Ik was al naar Texel ontvoerd met onze oude DS. Een camping in 't zand en onze kleine tent. Een geweldige camping met overal zand.Janneman, onze MEM-Bear die al bijna twee jaar overal meegaat genoot zo dat hij soms spontaan begon te spreken. Mooi dat je tijdens zo'n moment aan mensen kunt uitleggen met een 'Jij bent mooi' kaart wat je met een MEM-Bear kunt.

Deze Bear is ontstaan dankzij de moeder MEM van Grietje. Zij maakte vroeger zelf kleding en ook twee beren. Grietje hielp al jaren haar moeder vanwege een Fronto Temporale Dementie (FTD)die zij al ongeveer 9 jaar heeft en kreeg dit op jonge leeftijd.

Aangezien Grietje niet altijd aanwezig was en haar moeder gek op knuffels is en rustig werd op haar stem bedacht zij de MEM-Bear. Dit naar het voorbeeld van haar moeders eigen gemaakte beer.


Deze Bear heeft een stemmodule waarin je een bekende of dierbare wat in kan laten spreken en wanneer je op de buik drukt spreekt de Bear deze boodschap.


De MEM-Bear wordt met de hand door twee dames gemaakt en kan met bijna iedere stof. Geen beer is hetzelfde. Ongeveer honderd unieke beren zijn er nu gekocht of gedoneerd.


We krijgen veel reacties dat de beren op verschillende wijze worden ingezet. De MEM-Bear geeft rust waardoor zij mensen gemakkelijke meewerken of meer ontspannen worden.


Het kan de slaap bevorderen en geeft mensen ontspanning.Waar de beren worden ingezet horen wij positieve en lovende woorden. Niet alleen voor mensen met dementie maar ook mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met NAH kan het een goed middel zijn.


Op de website www.13mooiemensen.nl vindt u de informatie over onze MEM-Bear


Baer Janneman vond het vliegen prachtig, Ik ook😊!

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page