top of page

Kunst & Verhalen

'Onze Sverige vondst'


Het is 21 juni 2024 en de kranten melden dat het Drents museum een fantastische aankoop heeft gedaan. 'Landschap met boerderij', van Gogh maakte dit schilderij in 1883 in Drenthe. Voor het schilderij, wat zelden is vertoond is 2,4 miljoen euro betaald.


Niet bekend is de periode dat Vincent kort in Sverige was. In Drenthe was hij geïnspireerd door de karige hutten en ruige veengronden.


In Värmland zag hij een landschap wat hem deed denken aan zijn verblijf in Drenthe en schilderde een landschap en een karige stuga.


Een kleine Loppis en Grietje en ik ontdekte dit schilderij. Voor 50 kronen(€4,45) werd dit ons eigendom. Bij thuiskomst in ons Ateljé waren wij in verrukking toen we de tekst op de achterkant zagen.


Het heeft een bijzondere plek gekregen in het Talanghuset.

Een houten rode huisje in Sverige

waar uniek fotomateriaal, kunst en verhalen bij elkaar worden gebracht.

'Een schilderij wat hing in ons Talanghuset'


Een bezoekje brengt u op unieke ideeën, rust en zal u achter een lang verborgen talent komen.


De kaffe och te staat klaar.


91 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Unknown member
Jun 23

Van Gogh is erg laat gewaardeerd, mag het jullie bij leven ten deel vallen 🤗 de schoonheid van elk schilderij zit achter de ogen van de kijker. Mooie dag en verwonder 🤗 bijgaand een beekje bij Ulvenhout en is oer oud 😘.Like
Unknown member
Jun 23
Replying to

Prachtig, net een schildersstuk. Elk kunststuk is mooi als het met passie is gemaakt. Het verhaal van van Gogh is eigenlijk heel triest. Pas na zijn dood en vele depressies werd hij gewaardeerd. Uit goed ingelichte bronnen weten we dat hij in Zweden geen last had van depressies😚!


Een mooie zonnige dag Hans

Like

Unknown member
Jun 23

Ans het zijn weer schilderachtig mooie foto's, de van Gogh is nog in Nederland die jij die prachtige foto's maakt. Mooie vergezichten, mooie klaprozen en zoveel meer aan bloemenpracht. Een mooi granenveld, gerst zo te zien voor het te brouwen bier

Like

Unknown member
Jun 23

Met een van Gogh zou inderdaad zal jullie wereld geheel op zijn kop staan, zoals Ans ook zegt. Twee wereldberoemde mensen die waar ze hun stilte zochten nu midden in de bekende wereld staan. Weg met de stilte en de deur word platgewalst van mensen die dat bijzondere schilderij willen zien.

Like
Unknown member
Jun 23
Replying to

Wat ben ik blij dat jij hieraan denkt. Dank Jan. Niet doorvertellen en we hangen het schilderij in de oude schuur en geven er geen ruchtbaarheid meer aan. Alleen jij mag het zien. Het hangt straks bij de oldtiner😁

Like

Unknown member
Jun 23

Geweldig,het zou wat zijn zeg. Een van Gogh ontdekken in Zweden.

Jullie werden in een klap wereldberoemd .De stroom toeristen zou niet ophouden.

Mooi stil houden zon ontdekking,want weg rust en stilte.
Like
Unknown member
Jun 23
Replying to

Zal wel loslopen. Er borrelt wel iets om wat met mijn fotos te gaan doen,maar ik weet nog niet hoe en wat.En nee,zal bij jullie de rust niet verstoren. Beloofd. LOL.

Like
bottom of page