top of page

In de war zijn

Op FB heb ik op een forum over Zweden mensen in de war gebracht en willen de beheerders dat ik er uitleg aangeef als ik een verhaal schrijf.

Ze willen dat ik erbij zet of het romantisch of informatief of fictie is. Anders mag ik niets meer plaatsen. Een berichtje met mijn uitleg erover is al weggehaald. Bij een ander forum zit ik een week op de bank. Ik had een link gemaakt naar onze blog op de website. Net als ik hier doe. Ze zien het als reclame voor de website. Wij doen het juist om de mooie voorbeelden te laten zien maar ik kan me er iets bij voorstellen. Ik heb aangegeven dat ik dit wel wil weghalen maar moet toch een week op de reservebank. Ik mag geen verhaal plaatsen en niet reageren op anderen. Een aantal volgers vind het juist jammer want genoot van de verhalen. In mijn verhalen zit altijd een soort boodschap en informatie over een onderwerp. Het kan voor een deel fictie zijn. Romantiek als

ik schrijf over Grietje die geweldig en lief is en er zit humor in.


In de war zijn maakte ik vaak mee in de omgang bij mensen met dementie. Een vrouw die koeien

buiten zag staan en wilde naar haar eigen huisje. Elke avond was dit hetzelfde. We stelde haar gerust dat ze mocht blijven en dat we haar dochter zouden bellen.

Een vrouw met een Fronto Temporale Dementie zag op de bank in huis mensen zitten en vond het wel gezellig. Zij was aan het hallucineren want wij zagen het niet. Het maakte haar niet onrustig. Later wel toen de mensen vervelende dingen gingen zeggen. Zij werd er toen angstig van.

In de war zijn hoeft voor de persoon zelf niet vervelend te zijn maar voor familie wel. Het kan behoorlijk confronterend zijn. Hebben mensen er zelf last van dan kun je ze geruststellen en zorgdragen voor een rustige en veilige omgeving.


Nog 8 dagen op de bank voor FB. Ik had graag dit verhaal geplaatst. Ik kan het wel op Linkedln, een prachtig platform en op mijn eigen naam bij FB zetten.


Maak er een mooie dag van🌻43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page