top of page

Ik heb nog steeds een wachtlijst voor medewerkers


'Toen mijn vrouw is overleden in 2004 heb ik geholpen met het afleggen'

Foto gemaakt door Grietje van der Heide. 'Lupine in Zweden' De plant die haar moeder zo prachtig vindt.


Een man zit heerlijk buiten in een hoekje de krant te lezen en aan de koffie. Petra, de eigenaresse van Veld-Zicht in Hekendorp zit een gebakje te eten. De man bij haar aan tafel, waar ik later mee spreek is jarig.


' Hoe was het met jullie in Zweden'


Grietje en ik zijn op bezoek bij de Mem, de moeder van Grietje. Zij woont daar nu alweer 1.5 jaar in een kleinschalige prachtige woonvoorziening voor mensen met een haperend brein. Het gaat prima met haar. Zodoende kan Grietje haar vader wat meer afstand nemen en de situatie iets meer accepteren. Het geeft rust voor de familie als de zorg goed is. Ook hier zie je de mensen die hier wonen tevreden en gelukkig.

De persoonlijke aandacht niet alleen voor de bewoners maar zeker voor de betrokkenen die op bezoek komen. Petra stond met haar mooie verhaal en interview in ons 2e magazine. Er is nog steeds een wachtlijst voor medewerkers en bewoners.

Dit is zeker te begrijpen want de sfeer is geweldig.


Even ervoor zaten we binnen in de activiteitenruimte buiten het huis en kwamen er drie bewoners binnen. Zij bedienden zichzelf van koffie en thee, namen plaats en gingen in gesprek met elkaar.

Prachtig om te zien wat een open huis, goede zorg kan doen met de mensen die er wonen.


Grietje is met haar moeder even naar binnen om foto's te bekijken. Ik zit buiten, uitstekend verzorgd door de zorg met koffie en raak in gesprek met de jarige. De man ziet er goed uit en een bruine kleur van het buiten zitten. Nog steeds mist hij zijn echtgenote. Wel heeft hij er een goed gevoel aan overgehouden dat hij haar op het laatst kon helpen. We raken in gesprek over zijn leven en zie hem genieten. Het doet mij weer denken aan de kleinschalige woonvoorziening die wij zelf hadden. Bij aandacht van bewoners zie je een ander persoon en het geheugenverlies minder.


Aan de andere tafeltjes buiten zitten bewoners met familie en hangt een zorgverlener de was op. Een boer is het gras aan het maaien op het land ernaast. Hier wil je toch wonen als het thuis niet meer gaat. Een voorbeeld van goede zorg aan mensen die het zelf niet meer kunnen.


Petra jij en je team krijgen een grote pluim voor wat jullie doen en neergezet hebben.


Het mooie interview wat wij eerder hielden met Petra is te vinden in ons 2e magazine.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page