top of page

Hoe gaat het met jou?

De afgelopen weken spraken we prachtige mensen. Leuk om te horen dat mensen ons volgen. We spreken mensen en maken verbindingen.


In deze gesprekken zien we de passie en het goed willen doen voor een ander. We spraken Fatima, praktijkverpleegkundige bedrijfsarts en we hoorden hoe zij het welzijn van medewerkers zo belangrijk vindt. Veiligheid binnen de gesprekken is zo essentieel. Medewerkers van hoog tot laag zullen het samen met elkaar mogen doen. Fatima ziet duidelijk dat mensen in de zorg anders zijn. Ze gaan er vol overgave in en hebben moeite met het grenzen aangeven voor zichzelf. Mensen werkzaam in de zorg gaan letterlijk door totdat zij erbij neer vallen. Ze willen anderen helpen en vergeten zichzelf. Grietje en ik herkennen dit wel.


Volgende maand gaan we weer een paar weken naar ons lieve huisje in Zweden. Een plek waar we deels Off-grid wonen. De voorbereidingen zijn al weken geleden begonnen. Een paar filmpjes van Iceman gaf ons moed. Het lukt ons een aantal minuten in ijswater te lopen😁. Onze laatste oefening om een bad te nemen was in de Iberenplas hier in de buurt. Het water was toen 7 graden. Grietje is alvast aan het oefenen in de sneeuw.

We lezen dat er nu weer sneeuw ligt en afgelopen week vroor het stevig in ons dorpje.

Alleen met een open haard en dekens gaan we het hopelijk redden. Ik hoop niet dat onze bron bevroren is anders zullen wij de sneeuw moeten smelten om water te krijgen.

Het composttoilet is buiten en we zijn bang vast te vriezen als we erop gaan zitten. Douchen doen we tegenwoordig met koud water. Straks zal dit buiten zijn op de veranda van ons huisje bij temperaturen ver onder het nulpunt. Mocht het allemaal te koud zijn blijven we in bed onder de wollen dekens en doen een korte winterslaap.


Een mooie warme dag gewenst😘


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментари


bottom of page