top of page

Herinneringen ophalen in Oudewater en Hekendorp

Bijna 5 maanden geleden waren Grietje en ik hier in hotel Broeck om vanuit hier onze bruiloft te vieren. Een prachtige locatie in Oudewater en alles zat mee.

Alleen mijn mooie nieuwe broek wilde niet meekomen. Een reis van 400 kilometer weer terug in de nacht voor ons trouwen zullen wij nooit meer vergeten. Heftige hagel- en sneeuwbuien probeerde toen onze reis te vertragen. Het voelde weer goed om daar te zijn. Wij lieten ons dikke mooie trouwmagazine aan de manager zien. Deze vond het prachtig dat wij er zo'n goede herinnering aan hadden.

Hij maakte een kopie van de bladzijde over ons verblijf die dagen in hun hotel voor het team.

Die middag hadden wij na 3.5 maand Zweden Mem weer bezocht in de kleinschalige woonvoorziening Veld-Zicht in Hekendorp. We zagen een liefdevolle verzorging en Mem die ons direct weer herkende en er goed uitzag.

Door de uitstekende verzorging zat Mem er goed bij en leek zich gelukkig te voelen. Natuurlijk is de dementie aanwezig maar hadden we niet de indruk dat het veel minder was geworden. Goede liefdevolle en persoonlijke zorg is nog steeds de sleutel om mensen met dementie een goed leven te geven. Gezien worden en erbij horen. Dat zagen wij toen we 's avonds in de huiskamer koffie en verse muntthee zaten te drinken.

Petra en haar team krijgen een dikke pluim voor de zorg die zij in hun huis bieden. Zo hoort zorg voor mensen met dementie te zijn.


Om 20.00 weer terug naar het Noorden. Grietje en ik moesten lachen om een automobilist die ons met hele vervelende gebaren, toeteren, grote lichten en later ons snijden. Hij wilde dat wij harder dan 70 km per uur gingen rijden op een gevaarlijke weg waar je maximal 80 km per uur mag rijden. Eigenlijk was het te triest voor woorden maar lieten wij onze stemming niet bederven. Grietje stuurde hem hartjes toe met haar handen.

Later op de weg werden wij nog een paar keer bijna van de weg gereden door mensen die een enorme haast hadden.


Even verlangden wij weer terug naar de rust in Zweden waar mensen over het algemeen toch rustiger zijn en waar de snelheid op de wegen een stuk lager ligt.

Wij vroegen ons af wat er aan de hand is in Nederland omdat wij deze stress steeds tegenkomen op de overvolle wegen.


Om 22.00uur waren wij weer in ons huis in het mooie Drenthe en konden terugkijken op een geslaagde dag😊


128 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

12 Comments


Unknown member
Jun 05

Fijn dat het goed gaat met Mem , ook mooi om te horen, dat was nog uit de tijd van het bejaardencentrum toen mijn grootmoeder er zat , de was ook centraal gebeurde, er jurken werden verwisseld en er werd gezegd door andere dames ik heb ook zo'n jurk in de kast hangen.

Like

Unknown member
Jun 04

Gek is dat he, Maar misschien kijkt de zorg niet echt in de kasten behalve voor kleding/ondergoed?? Privacy?? Of niet bewust kijken.En denk datt niemand roept,waar zijn mijn sandalen.

Een foto is in Delfzijl gemaakt, 1 in Hoogezand en de onderste in Bergentheim.

Like

Unknown member
Jun 04

Gisteren een boeiend verslag gezien op tv over Bhutan waar geluk i.p.v. geld als norm wordt gebruikt. Duidelijk saai daar dus vlucht de jeugd naar Australië om er hard te werken en snel rijk te worden. Na een paar jaar keren ze hals over kop terug om de stress kwijt te raken en weer rustig gelukkig te zijn.

Lijkt dus een internationaal "probleem" 😄

Like
Unknown member
Jun 04
Replying to

We maken er een mooie tijd van hoor😊

Like

Unknown member
Jun 04

Mooie trip down memory lane, herbevestiging "het is goed geweest zo" Incl de 400kms 🤩. Warme herinnering opgebouwd door Mem weer gezien te hebben. De ervaring met het verkeer ach, dat is Nederland in de rush om het bestaan! Daardoor waardoor je de rust enruimte in Zweden des te meer, het is een voorrecht om ahw in 2 werelden te kunnnen leven. Alle goeds en vriendelijke groet, uit Limmen

Like
Unknown member
Jun 04
Replying to

Dankjewel voor je mooie woorden. Gelukkig zijn hier in Nederland ook nog mensen die anders willen zoals jij.

Een mooie dag🙏😚

Like

Unknown member
Jun 04

Ohh wat fijn. Mem ziet er geweldig uit .Wat heerlijk dat er plekken zijn waar alle aandacht is voor mensen met dementie.Zou normaal moeten zijn,maar ja!!!

.......

Gelukkig herken ik hier in het noorden niet de agressieve rijstijl die jij beschrijft Jan .Niks van aan trekken.Ik rijd ook geregeld net iets zachter dan de toegestane snelheid .Soms kan dat niet anders.

Vaak hebben anderen wel meer haast dan ik heb.

Ik word later dat oude dametje die vd snelweg gehaald word omdat ze niet de toegestane 130 rijd. LOL.


Like
Unknown member
Jun 05
Replying to

Hahaha,er zijn ook hele mooie binnenwegen om te rijden.Dwars door dorpjes en landschappen.Tijd genoeg toch?

Like
bottom of page